– Vi var fulde af forventninger til en god fiskedag, da vi drog afsted tidligt lørdag morgen, fortæller Claes Harvald. – Der var gråvejr med tiltagende vind fra sydvest og nogen nordgående strøm i Lillebælt. Det kunne ikke gå galt på vores udvalgte plads på Vestfyn.

– Da vi ankom til pladsen, var vinden dog meget svag, så der var kun små krusninger på overfladen. Jeg lagde ud med Claus Eriksen’s skumflue. Det er en type af fiskeri, som jeg ikke havde prøvet før. Jeg fiskede på lavt vand mellem blæretangsbuskene, og der gik ikke lang tid, før end der var bud efter fluen. Hele tre fisk forsøgte sig, men ingen huggede til. Derfor skiftede jeg til et synkende forfang og en brun STF-reje, som jeg tit har held med.

– I dette forår har fiskene stået inde på meget lavt vand – hvor de nok har jaget rejer, som har været talrige. Men inden for de sidste fjorten dage, er det som om, at det dybere vand har været mere tiltrækkende. Jeg forlod derfor området med det lave vand og fandt en strækning, hvor der var lidt dybere vand ind under land.

–  Jeg lagde kastet vinkelret ud og efter jeg havde strippet to gange i linen, kom hugget. Da fisken mærkede krogen, var den hurtigt i overfladen og plaskede rundt. Det lignede og føltes som en 50cm fisk, men jeg blev hurtigt klogere, da den gik helt fri af vandet. Jeg prøvede at samle linen op på hjulet, men det gik galt, da fisken svømmede mod mig. Derfor måtte jeg styre udtrætningen med fingeren på linen. Jeg gruede for et langt udløb, da den smule line, jeg havde fået rullet op på hjulet, var gået i kludder.

–  De næste 5 – 10 minutter gik med at trætte fisken på ca. 1 meters vand. Den var mange gange i luften og en enkelt gang havde den held med at sætte sig i en tangbusk. Udløbene var mange, men heldigvis korte. Da den var tilstrækkelig medgørlig, sluttede jeg festen. Med sine 72 cm og 3,8 kg var det ny PR. I øvrigt på en mærkelig dag, hvor alt syntes optimalt, men hvor der udover denne kontakt, intet rørte sig efterfølgende – ikke en gang hornfiskene.

 

Friluftsland udsalg

 

Her kan du se Claes superflotte havørred taget på fluestangen.

Her kan du se Claes superflotte havørred taget på fluestangen.

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This