Jeppe Sikker fik i alt fem havørreder da Snurrebassen kom på. Den største vejede to kilo. 28.09.09 – JEPPE SIKKER var for nyligt af sted på en tidlig morgentur ved en af hans favoritkystpladser. For enden af linen sad en almindelig Bornholmerpil, som han havde erfaring for fiskede godt på netop denne plads. Solen rejste sig søvnigt på himlen, og i det tiltagende dagslys besluttede Jeppe sig for at prøve en ny agn. Selvom dagen forinden havde givet en god håndfuld fisk netop her, bød morgenfiskeriet ikke på et eneste hug, så i stedet for Bornholmerpilen fiskede Jeppe en Snurrebasse frem af gemmerne. Nogle dage forinden havde han fået en håndfuld af disse blink, og nu skulle de testes.

Da vandet var temmelig grumset, faldt valget på en skrigende pink version af det rundtossede blink, og det skulle vise sig at være et fornuftigt valg. I henholdsvis tredje og tiende kast var der hug, og Jeppe kunne to havørreder – én på 50 centimeter og én på to kilo. Et kvarter senere måtte tredje fisk på land, men så gik det hverken værre eller bedre end at Jeppe mistede sin pinkfarvede snurrebasse. Hans line knækkede og blinket gik tabt umiddelbart foran fødderne på ham. Og selvom vandet var ved at klare op, kunne han ikke finde blinket igen i det plumrede vand. En ny hvid/gul version af Snurrebassen kom på i stedet, og det resulterede i yderligere to fisk. Herefter ventede Jeppe tålmodigt på at vandet skulle klare så meget op, at han kunne skimte og opfiske hans nye favoritagn – den pinkfarvede Snurrebasse.

I det nye nummer af Fisk & Fri kan du læse meget mere om Snurrebassen, og hvorfor der er udsigt til at netop dette blink kan gå hen og blive en rigtig kystklassiker.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This