Kims flotte laks på 10,4 kilo, som han fangede helt alene i Østersøen kort før jul.17.1.11 – I JULEN GIK den årlige julelaksetur for Kim Wittenborn fra Sønderborg til Bornholm. På denne tur lykkedes det at fange en stor laks på 10,4 kilo helt alene i båden, og senere, da turen gik hjemad igen var han og sit rejseselskab sneet inde i fire dage!

– Onsdag den 22. december 2010 var jeg ude på Østersøen alene. Jeg startede med at sejle ud til en plads kaldet 8’eren for derefter at sejle mod Gudhjem, og når vinden kom senere ville jeg trolle hjemad i medvind, fortæller Kim. Et par dage forinden havde han været ude med en kammerat, hvor de blandt andet fik tre hug samtidigt. I det store linevirvar lykkedes det dem dog kun at få en af fiskene op i båden, en laks på 11,2 kilo. Onsdag kunne Kims kammerat desværre komme med, så derfor tog Kim alene ud på Østersøen. – Seks stænger blev søsat, to stænger på hver downrigger og en stang på hver sideplaner i hver side. Lige før jeg ankom til 8’eren kom det første hug på den dybeste stang på downriggeren. Med koldt vand i blodet hev jeg først de andre stænger samt blylodderne fra de to downriggere op, fortæller Kim.

Ti minutter senere kom fisken til båden, men da han så størrelsen på fisken blev han noget nervøs for hvordan han skulle nette fisken alene, men efter en del panik og flere forsøg kom fisken endeligt i nettet. – Der lå nu en flot hunlaks på 10,4 kilo, og jeg var rigtig glad, da det var den først laks over 10 kilo jeg helt selv har fanget, slutter Kim i sin fangstrapport til Fisk & Fri. Fisken tog en skalle fisket efter en Kiwi-flasher på 100 fods dybde.

Efter den store oplevelse med at være alene på Østersøen skulle Kim og selskabet hjemad mod Sønderborg igen. Uheldigvis kom der netop her en stor snestorm over Bornholm, så Kim var sneet inde i 4 dage. Da de kørte mod færgen var der 3-4 meter høje snemasser i vejkanten, men heldigvis nåede de hjem inden nytår.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This