– Efter to uger uden fiskeri havde abstinenserne ophobet sig, og det var tid til at klemme en lille aftentur til åen ind i kalenderen, skriver Johannes Thorbjørn Hansen til Fisk & Fri. – Sensommeren er for alvor ved at sætte ind, og det betyder, at der er meget vand samt mange fisk i åerne. Efter at have gået i en 45minutters tid kom jeg til et lækkert sving, hvor jeg på en af mine seneste ture havde fået en fin hanfisk på 61cm. Der skulle også kun et enkelt kast til, før en fin fisk smækkede til spinneren og en lækker fight begyndte i den lille å. Den blev hurtigt nettet og sluppet fri igen efter et par hurtige billeder.

– Strækket som jeg fiskede, havde jeg kun fisket én gang førhen, men der var mere vand opstrøms, som jeg aldrig havde fisket før, og det skulle selvfølgelig også have et skud denne aften. Jeg kom op til et lige stræk, som ikke ser ud af meget, men lige pludselig så jeg en fin hvirvel ved spinneren inde langs egen brink. Jeg kastede igen, og denne gang var fisken en del mere aggressiv. Havørreden på omkring de 65cm skød op efter spinneren, hvorefter halvdelen af fisken røg ud af vandet. Så vendte den med et plask og bulede op igennem åen. Den havde desværre ikke taget spinneren, men sikke en oplevelse, slutter han.

Lige nu vrimler det med fisk i de danske åer og det er bare med at komme afsted. Lær dit vand at kende, men vær ikke bange for at prøve nyt vand. Knæk og bræk. Læs vores mange spændende og lærerige artikler om åfiskeri i artikelarkivet her.

 

Tohatsu

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This