Der er ved at være en del havørred oppe i mange af vores åer for at gyde, så det er et godt tidspunkt, hvis du vil ud og fange en åhavørred. En af dem, der har været ude for nylig, er er Hugo Nielsen:

– Forleden var jeg ude at fiske midt på dagen i Karup Å, beretter han. Fluen landede tæt på modsatte bred og drev hurtigt samt højt i vandet mod midten af åen. Her lavede den en lille bølge skabt af den store gummi cone, som dog pludselig blev afløst af en langt, langt større bølge… Et splitsekund efter blev fluen taget hårdt, så jeg kunne se hele fisken, i det den vendte med fluen. Det var ganske spektakulært og sindsoprivende. Et kvarter senere kunne jeg stolt nyde 6.5 kilo dynamit fordelt på 82 cm, der lå i græsset.

Havørreden blev taget på en hjemmelavet flue, der er cirka 14 centimeter i vingen, som er sort. Fluen har ikke noget navn – og jeg laver et nyt mønster til hvert år, hvilket jeg synes er lidt sjovt, slutter han.

Har du selv været ved åen for at fiske, så send os din beretning og et godt foto til jb@fiskogfri.dk eller telefon 30 70 02 36.

 

Jans Lystfiskershop

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This