Næste generation af danske laks udsættes fredag den 13. april. Forhåbentlig kommer de retur som denne på 18,1 kilo – hvilket var den største laks der blev taget i Gudenåen i 2011. DANMARKS CENTER FOR VILDLAKS og turistchef Anne-Mette Knattrup udsætter i dag 5000 laksesmolt i Gudenåen. Det sker fra Justesens Plæne og markerer, at der i denne tid udsættes et stort antal laksesmolt – altså lakseyngel – i åen.

Ved samme lejlighed overrækker Anne-Mette Knattrup også præmien i den konkurrence, som Randers Kommune har arrangeret om den største laks fanget i Gudenåen i 2011 på mede-, spinne- eller fluestang på strækningen fra Randers Bro til Tangeværket. Største laks sidste år var et eksemplar på 18,1 kilo, der blev taget af Jens Otto Svenningsen.

Mange laks vender tilbage

Der bliver udsat laks i Gudenåen hvert år for at fastholde Gudenåen som et af Europas bedste lystfiskervande. Mange af laksene vender senere tilbage og bliver fanget som store og velvoksne.

Sidste år blev der således fanget flere end 1000 store laks, adskillige af dem vejede over 10 kilo, og netop chancen for at få en af disse store fisk på krogen tiltrækker både danske og udenlandske lystfiskere.

Fangsttal for i år viser, at der allerede er fanget mange fine fisk – også i gode størrelser.

Udsætningen af smolt og præmieoverrækkelse foregår fra Justesens Plæne fredag den 13. april klokken 13.30.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This