Svensk lystfiskerifanget bonitotun på 1,8 kg og 54 cm. Foto: www.fiskejournalen.se05.10.10 – DER HAR I ÅR været mange meldinger om tun i de danske farvande, og erhvervsfiskerne har allerede fanget tun adskillige gange ved Skagerrak, men nu er der også kommet en rapport om den første lystfiskerifangede tun i Kattegat siden 50’erne! Det drejer sig om en rygstribet pelamide på 1,8 kg og 54 cm.

Svenske Simon Hermansson var fredag d. 24. september på trollingfiskeri efter havørred ud for Båtfjorden i Halland, Sverige. Lige pludselig fik han et meget kraftigt hug hvorefter linen sprang. Dette gentog sig fire gange og resulterede derfor også i fire mistede fisk! Derfor sejlede Simon hjemad for at hente noget kraftigere grej i form af sin jerkbaitstang med Abu Ambassadeur Revo multihjul, og derefter gik det noget bedre. De voldsomme hug viste sig at være småtun! Det lykkedes Simon at få tre af de spektakulære småtun i båden med den største på 1,8 kg og 54 cm. Fiskene tog alle det svensk producerede Viking Herring blink.

Den rygstribede pelamide er en mindre, men meget stærk tunart, der sjældent findes i farvande omkring Danmark, men det sker af og til. Grunden til de hyppige tunobservationer i år er muligvis fordi der er strømmet meget saltvand fra atlanterhavet ind i Kattegat. Dette kunne allerede ses tidligere på året, da der kunne findes store mængder af blæksprutter.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This