Mikkel Pedersen med en flot ål på 1,6 kilo, som huggede tidlig morgen efter et langt nattesats. 19.08.09 – NATFISKERI EFTER ÅL kræver en lystfisker af en vis støbning. Det er noget værre roderi, og ålen kan som bekendt skabe kaotiske tilstande på bredden, når den skal landes og afkroges.

I slutningen af juni var Mikkel Pedersen fra Langå af sted på årets første ålesats, og der var en del i vente. Ham og en kammerat kørte ud til søen og ankom ved 9-tiden, fortæller Mikkel. – Vi startede op med at fange nogle små skaller til nattens fiskeri. Da vi havde fanget en 12 stykker, riggede vi ålestængerne an og begyndte fiskeriet. Det tog ikke lang tid, før der var bud efter den første skalle. Der blev givet modhug, og en halvkilos ål kom på land efter en udramatisk fight. Herefter blev der lidt dødt. Vi fik et par runs på bidemelderne, men de ville ikke blive siddende.

– Ved totiden lykkedes det os så endelig at kroge endnu en ål. Denne gav lidt mere fight, men det var uden de store problemer, at vi fik landet ålen på ca. 700 gram. Herefter tog det ikke lang tid, før der igen var bud efter skallen. Efter lidt tumult ved kanten lykkedes det os at lande endnu en ål på ca. 800 gram. Her faldt roen så over os og fiskene. De følgende timer gav ikke det store. Vi havde nogle runs, men de virkede ikke til at ville tage skallen ordentligt.

– Ved 8-tiden faldt hugget så. Vi blev hurtigt enige om, at det måtte være en gedde på et kilos penge, da den tog et par mindre udløb. Da den kom ind til land, måtte vi dog konstatere, at det var en ål af proportioner, der havde indtaget skallen. Efter lidt forvirring lykkedes det os at få løftet den op på land og i spanden. Det var det sidste, vi så til søens slanger. Det lykkedes dog at lande en gedde på 80 centimeter og 3.5 kilo. Ved middagstid pakkede vi det hele sammen, og kørte hjemad. Alt i alt en fed tur, og helt sikkert ikke sidste gang vi besøger søen og dens slanger, slutter Mikkel Pedersen sin beretning.

Har du fået lyst til en tur efter ål, så husk på at ålen anses for at være udryddelsestruet. Anvend kun de mest skånsomme fiskemetoder og genudsæt fiskene. Så kan du også være med til at sikre ålens overlevelse på længere sigt.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This