Skjern Å har det sidste stykke tid fisket ret godt – i forhold til eksempelvis Storåen, hvor laksefiskeriet har været noget mere langsomt.

De sidste par dage er der jfr. indberetningerne på Skjern Å Sammenslutningens hjemmeside landet cirka en håndfuld laks om dagen, men i perioden 21-24 juni var der virkelig gang i fiskeriet med hhv 11, 19, 16 og 15 laks landet i Skjern Å. Det gode fiskeri faldt ikke overraskende synkront med den øgede sluseaktivitet i samme periode, hvor en del fisk er trukket igennem sluserne ude ved Hvide Sande, hvorefter de hurtigt har trukket gennem fjorden og op i åen – til stor glæde for lystfiskerne. Du kan selv tjekke hvad der sker ved slusen her, for på den måde at bruge dette som en slags prognose for fiskeriet.

En af dem, der nød godt af de friske laks i Skjern Å, var Lasse Damsted:

– Jeg ankom til åen sent mandag eftermiddag, så jeg nåede lige to timers aftenfiskeri, inden den stod på landskamp, fortæller Lasse Damsted. – Om det var landskampens skyld ved jeg ikke, men jeg sov hvert fald over mig tirsdag morgen – hvilket gjorde, at de fleste P-pladser så småt var fyldte. Jeg brugte tre timer nedstrøms Gjaldbæk, men hverken mærkede eller så noget, og hen af formiddagen talte jeg 12 mand indenfor 1 km vand, hvilket blev lige for meget for mig. I stedet tog jeg op til Borris lejren, og gik laaaangt opstrøms, for at fiske tilbage mod bilen. Jeg nåede lige præcis et kast, og så var der ellers fast fisk!

– Det blev en kaotisk fight på kort line, uden net og med ingen mulighed for at bunde ude i åen – men til land kom den, så alt var godt. Fisken blev taget på en sort kondom spinner i 22g med guldblad, slutter han.

Kvoten på storelaks over 75 er lukket i den nedre del af Skjern Å. Der er dog stedig 234 laks tilbage på kvoten under 75 centimeter.

 

Boatshow 2023

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This