Danske Skjern Å er i sandhed en lakseå i verdensklasse. Den største laks fanget i åen vejede 26,5 kilo, og hvert år fanges der laks i åen på op mod de 20 kilo eller over. Mange endda på flue.

I 2017 slog Skjern Å alle rekorder. Over 1600 laks med en gennemsnitsvægt på omkring seks kilo blev fanget af lystfiskerne ved åen. Det er altså ikke uden grund, at åen har fået sin egen festival – Skjern Å Lystfiskerfestival – der afholdes hvert andet år og tiltrækker lystfiskere fra nær og fjern. Næste festival, den tredje af slagsen, finder sted i weekenden den 26. og 27. maj 2018, og som vanligt foregår det i de unikke og naturskønne omgivelser ved Skarrild.

Området vil summe af liv, når danske og internationalt kendte fluekastere, fluebindere, kunstnere, knivmagere, grossister, grejhandlere og andet godtfolk mødes omkring deres fælles passion – lystfiskeri.

Det sociale samvær er i højsædet, og der blive garanteret god stemning i de store messetelte og i de tipier og telte, aktørerne møder op med.

Det kan du se frem til:

 • Den legendariske guide og grej-innovator Henrik Mortensen og andre fantastiske fluekastere giver opvisning på kastebanen og ved åen.
 • Gratis kastekurser med mulighed for selv at prøve diverse nye stænger.
 • Foredrag og workshops om fluefiskeri efter laks, fluebinding og andet spændende.
 • Fiskeskolen byder børnene på fiskeri i put and take søen.
 • Mulighed for at prøve en tur i pontonbåd.
 • Og meget mere…

Gratis fiskeri ved Skjern Å Lystfiskerfestival

Som noget nyt byder festivalen i 2018 på gratis laksefiskeri i Skjern Å. Det foregår på Lystfiskerforeningen af 1926s fiskevand ved Classonsborg. Det eneste der kræves er billet til festivalen, statens fisketegn og et laksetegn. Billetten, der koster 100 kroner, giver også ret til gratis campering på en mark ved festivalen.

Læs mere om festivalen på lystfiskerfestival.dk

  Modtag fiskepost med nye artikler

  Nu er du tilmeldt.

  Share This