Også skarven sulter i disse vintertider. Det går ud over mange fisk, og selv større ørreder kan ikke vide sig sikre!

Mogens Petersen, der ejer Poppelsøens Ørredvand, har haft cirkulationspumper i søen for at holde isfri våger. Desværre fandt skarven ud at dette, og det er gået ud over mange af søens regnbueørreder.20.1.11 – DEN STRENGE VINTER har været hård for mange dyr, og det forventes, at fiskedøden igen i år vil ramme mange småvande.

Henrik Carl fra Fiskeatlas-projektet har talt med Mogens Petersen, der ejer Poppelsøens Ørredvand. – Mogens Petersen har det meste af vinteren haft et par pumper kørende for at forhindre iltsvind. Der har således ikke været tegn på iltsvind i den populære ørredsø, men iltningen gav alligevel bagslag, for et par skarver fandt vågerne i isen og gik på rov. I løbet af få dage observerede Mogens adskillige gange de 1-3 skarver med ørreder i næbbet, og han besluttede derfor at slukke pumperne, så søen kunne fryse til. Isfiskeri har efterfølgende afsløret skadens egentlige omfang – skarverne har nemlig lavet bidemærker i hen ved halvdelen af søens ørreder. Selv fisk over 2 kilo har huller efter skarvernes skarpe næb, og en del fisk har så alvorlige skader, at de næppe overlever, fortæller Henrik Carl til Fisk & Fri.

Mogens havde sat et større antal fisk ud i søen lige inden isen uventet lukkede fiskeriet, så der skal nok være fisk tilbage til lystfiskerne også, men han har også planer om at supplere bestanden, så snart isen er helt væk.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This