Fiskeriet efter fladfisk er utrolig populært og appellerer til virkelig mange forskellige typer af lystfiskere. Og så er den kulinariske belønning ved at fange en fladfisk, hvad enten det er en skrubbe, en rødspætte eller en pighvar – heller ikke til at overse. Desværre er dette fantastiske fiskeri nu om dage ikke længere skyggen af sig selv på grund af meget markante nedgange i bestandene over de seneste par år. En flok visionære fiskere har derfor nu skabt foreningen Østdansk Fladfiskeforening – ODFF, som har til formål at opdrætte og udsætte fladfiskeyngel i Danmark – især skrubber og pighvar. Et super spændende projekt, der sekundært vil kunne bidrage til bekæmpelse af den invasive sortmundet kutling

– Det er vores formål at bidrage positivt til et bæredygtigt rekreativt fiskeri samt trivsel, glæde og sund livsstil i Danmark, lyder det fra foreningen, der også ønsker at bidrage til naturvidenskabelig forskning- og formidling i Danmark og på tværs af EU.Visionen for fremtiden er at skabe et selvstændigt fiskecentert, som til at starte med kan forsyne Østdanmark med faste årlige udsætninger af pighvar og skrubber.

– ODFF har igen i 2023 fået tilladelse til at have sit tekniske anlæg samt gydefaciliteter hos Den Blå Planet i København, og som sponsor for ODFF vil du og din virksomhed kunne være med til at gøre en stor forskel for havet og sikre udsætningen af mange pighvar samt skrubber langs kysterne, siger foreningen kasserer – Per Fischer, som du kan kontakte for nærmere aftale om sponsorat på mail@perfischer.dk.

Læs mere om Østdansk Fladfiskeforening her.

Blandt foreningens sponsorer – indtil videre – er blandt andet Dansk Lystfiskeri, Fiskerikajen og Den Blå Planet.

FOTO: ODFF.

Tohatsu

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This