– Jeg er gået i gang med at fiske i en for mig ny karpesø, fortæller Allan Christiansen – alias “Jerksnedkeren”. – Den første tur var en kold fornøjelse i det tidlige forår, som resulterede i en lille karpe på omkring to kilo. Og det var en OK start tænkte jeg, da søen efter sigende skulle være temmelig svær.

– En ny tur blev planlagt til Kristi Himmelfartsdagene, hvor jeg ville prøve at gribe det lidt anderledes an. Da jeg er lidt af en agn-nørd fik jeg sammensat en ny boilie, som skulle virke fra første sekund, den ramte vandet, og som så skulle fungere som små tidsindstillede bomber det næste døgns tid, efterhånden som de blev nedbrudt.

– Da jeg ankom til søen, valgte jeg en plads, som var indgangen til en stor gydevig i håb om, at karperne ville trække ud og ind af vigen, men efter en nat uden det mindste aktivitet, besluttede jeg mig for at gå lidt på opdagelse. Sidst på dagen lykkedes det mig at lokalisere et par steder, der med lidt god vilje godt kunne ligne noget, en karpe havde rodet lidt rundt i. Jeg fik smidt lidt forskelligt karpeguf på de to områder, og så var det ellers bare at hoppe i posen, og se hvad natten ville bringe

– Klokken 02.30 sagde det bibbibbiiiiiiiiiiiiii. Alarmen skreg sin søde musik, og efter en hård fight lå en 16 kilos spejlkarpe i nettet. Fedt – mission accomplished, tænkte jeg, men taklet blev dog lagt på plads igen, for man ved jo aldrig… Og så var det ellers tilbage i posen. Næste morgen, da kaffen er blevet indtaget, var den gal igen. Denne gang var det en af de nye indbyggere i søen, så den kom hurtigt tilbage. Ved middagstid vandt trætheden dog over mig, og en morfar var nødvendig. Jeg nåede dog maksimalt at ligge 10 minutter, før alarmen skreg igen, og denne gang blev jeg mødt med en uhyggelig tung dødvægt, som jeg først troede var en stor klat grøde på linen. Men nej – det var fisk. Efter en nervepirrende fight gled et bjerg af en karpe over netrammen, og en ny PR var en realitet: Vægten stoppede på 24 danske kilo, og så vidt det vides er det søens største skælkarpe. Et helt vildt resultat efter bare to ture til søen,men man har jo lov at være heldig en gang imellem… Det blev til endnu en lille skælkarpe, inden jeg kørte hjemover, så alt i alt et par fantastiske dage i det danske forårsvejr, slutter han.

Den danske rekord for skælkarpe er 20,83 og blev taget af Joachim Fabricius i en sø på Sjælland i 2021. Den tidligere uofficielle rekord er 23,4 kilo fanget af Søren Madsen – og Allans fisker er dermed en pæn tak tungere end den tidligere uofficielle danske rekord for skælkarpe.

 

Jans Lystfiskershop

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This