Om foråret trækker silden ind i Ringkøbing Fjord for at gyde, hvilket gør området ved slusen i Hvide Sande, til det rene eldorado for lystfiskere. Det fejres årligt i Hvide Sande med den traditionsrige Sildefestival sidste weekend i april. I år løber hele herligheden af stablen den 26.-28. april 2013.

Foto fra slusen i Hvide Sande, 2. april 2013.

-Silden er nærmest kommet over en nat og der er ekstraordinært mange sild i år, siger Fritz Kott fra Kott Fritid i Hvide Sande. -Isen er endelig smeltet på fjorden – og lystfiskere og sildene strømmer til Slusen i Hvide Sande, slutter Fritz.

Mellem 200-300 lystfiskere fra ind – og udland deltager årligt, når der afholdes Sildefestival i Hvide Sande. Størstedelen af deltagerne er fra Tyskland, hvor Sildefestivalen har stor mediebevågenhed. Udover de mange sølvglinsende sild er der også en samlet præmiesum for over 50.000kr.

Tyske Peter Malinowski har vundet Sildefestivalen otte gange, og han er samtidig rekordindehaver af den største mængde fangede sild i forbindelse med Sildefestivalen. Rekorden er fra 1999 og lyder på 313 stk. eller 29,8 kilo fangede sild på en times fiskeri.

Få yderligere information på www.sildefestival.dk

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This