hsÅrets Sildefestival i Hvide sande blev afholdt i weekenden 24. – 26. april, hvor festlighederne startede fredag aften- med både live musik, lystfiskerhistorier og højt humør.

Lørdag morgen blev der trukket lod om de 261 pladser, fordelt på i alt 5 konkurrencer, hvilket for de fleste foregik med store forhåbninger om at trække nogle af de bedste pladser.

Sildefestivalen afvikles hvert år den sidste weekend i april. Den samlede fangst har ligget mellem 115 kg og 1.480 kg gennem de seneste 15 år, derfor var forventningerne om mange sild høje igen i år.


Det viste sig dog at blive sværere at få sildene til at bide på krogen end nogensinde før under en Sildefestival. De 4 første konkurrencer forløb uden en eneste sild.

Den 5. og sidste konkurrence var i voksenrækken, hvor der tydeligvis ikke var nogen af deltagerne, som var i tvivl om, at blot én sild nu kunne udløse titlen som vinder af Sildefestival 2015.

Halvvejs inde i den sidste konkurrence blev dagens første og eneste sild fanget – og den tyske deltager Peter Schrade kunne derfor kalde sig vinder af dette års Sildefestival i Hvide Sande.

Sammenlignet med den tidligere mindstefangst under en Sildefestival på 116kg, så Peter Schrade’s sild på 160 gram måske ikke ud af meget – det ændrede dog ikke på, at han vandt 1. præmien i sidste runde samt hovedpræmien for hele Sildefestival 2015.

De mange præmier i alle klasserne blev derfor vundet ved lodtrækning sidst på dagen, og de 2 resterende hovedpræmier blev lagt i en pulje til næste års hovedpræmier.

Årets tilmeldinger var fordelt således:

Børnekonkurrence – 16 tilmeldinger

Juniorkonkurrence – 12 tilmeldinger

3 x Voksenkonkurrencer – 233 tilmeldinger

Søndag var der som altid underholdning og sjove konkurrencer i teltet. Der var i sær lagt vægt på aktiviteter for børn, og mange familier valgte at benytte sig af dette i det flotte vejr.

Sildefestival 2016 afholdes i weekenden 29/4 – 1/5.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This