hvideSilden trækker hvert forår ind i Ringkøbing Fjord for at gyde, hvilket gør området ved slusen i Hvide Sande på Vestkysten i Danmark til et eldorado for lystfiskere. Det fejres årligt med Sildefestivalen den sidste weekend i april i Hvide Sande.

I 2014 afholder Hvide Sande Sildefestival VM i sildefiskeri. I første omgang godt nok kun det uofficielle men det er blot første skridt på vejen oplyser Fritz Kott fra lystfiskerfirmaet Kott Fritid som i samarbejde med Holmland Klit Turistforening siden 1994 har arrangeret Sildefestival i Hvide Sande. – Vi forventer til næste år i 2015 i samarbejde med Dansk Havfiskeforbund at afholde det officielle VM; fortæller Fritz Kott.


Udover det uofficielle verdensmesterskaber i sildefiskeri afholdes der i løbet af dagene 25. – 27. april også konkurrencer i Årets Sildeopskrift, Sildefiletering samt den folkelige og berygtede Mr. Sild. Sidstnævnte en konkurrence hvor mænd i waders og intet andet på forskellig vis optræder på scenen til stor morskab for publikum. Årets Mr. Sild vælges af et dommerpanel ud fra kriterierne: humor, intelligens, glimt i øjet samt højde og drøjde. Sildefestivalen byder også på friskstegte fiskefileter og hjemmelavede fiskefrikadeller, stegte sild i lage m.m., fiskeskole og modeshow for jægere, lystfiskere og outdoor folket.

Der afholdes tre fiskekonkurrencer for voksne, hver af en times varighed samt en børnekonkurrence (4-11 år) og en juniorkonkurrence (12-16 år) hver af en halv times varighed. Pris pr. konkurrence voksne kr. 125,-, junior kr. 75,- og børn kr. 50,- . Læs mere om fiskekonkurrencerne og tilmelding på www.sildefestival.dk

For yderligere oplysninger kontakt Fritz Kott telefon +45 97 31 23 41.

Fototekst: Hvide Sande Sildefestival trækker årligt mellem 200-300 deltagere.

 

hvide_2Fakta Hvide Sande Sildefestival:

Danmarks største Sildefestival i Hvide Sande har været afholdt siden 1994.

Hvide Sande Sildefestival afholdes årligt den sidste weekend i april.

Fiskekonkurrencerne går ud på at fange flest mulige sild på tid.

Den samlede rekordfangst under Sildefestivalen er fra 1999 og lyder på 1.467 kilo sild.

Personrekorden er fra 1999 hvor en konkurrencedeltager på en times konkurrence fangede i alt 313 sild (29,8 kilo).

Den samlede præmiesum er på over kr. 50.000,-

Antallet af konkurrencedeltagere årligt ligger på mellem 200-300 personer.

Der afholdes 3 fiskekonkurrencer for VOKSNE hver af en times varighed, en for JUNIORER (12-16 år) og en for BØRN (4-11 år) hver af en halv times varighed.

Deltagerne primært kommer fra Danmark, Tyskland og Holland.

Uanset placering bliver der blandt ALLE konkurrencedeltagere trukket lod om et gavekort på kr. 5.000,- til Novasol/Dansommer.

I 2014 afholdes for første gang det uofficielle VM i sildefiskeri.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This