– Forleden planlagte men ven Filippo og jeg vores fisketur på den sjællandske kyst, fortæller Stefano Cinus. – Vi valgte at tage afsted i søndags, da stigende vand og forstærkning af vind i løbet af dagen godt kunne give de rigtige forhold for at finde nogen hugvillige havørreder.

– Fiskeriet startede som altid meget tidligt, men denne gang uden succes. Vi startede, og så flyttede vi os for at dække så meget vand som muligt, og det var her, at Filippo fik dagens første fisk. Damn, men sådan er det jo! Da tiden gik, kom der flere lystfiskere på spottet, som vi startede med at affiske, og jeg kunne se, at der startede med at blive fanget nogle fisk.

– Som forudset blev vinden mere intens, og snart kom der bølger. Samtidig blev vandet grumset: Bingo! Jeg havde især fokus på at kaste, hvor jeg kunne se kanten med meget og let grumset vand. Og hvis der er et blink, som kan finde fisken i det grumsede vand, så er det uden tvivl F22 i rå i 26 grram fra MS Lures. Det er et blink med god bevægelse og en imponerende rotation, som samtidig kaster rigtigt langt.

– På dette tidspunkt var jeg alene, da Filippo flyttede sig lidt nordpå, men selvom jeg var cirka 45 minutter på det samme spot uden at mærke noget som helst, besluttede jeg mig at blive alligevel for at blive her og at fortsætte med at fiske uden at flytte mig.

– Jeg gik ind for at holde en kort 5 minutters pause og drikke noget varmt. Tålmodighed Stefano, tålmodighed, sagde jeg til mig selv, mens jeg igen gik i vandet. Fem kast efter følte jeg et hårdt bid ved spinstoppet og så satte jeg krogen. Det var en stor havørred på jagt som tog mit F22 blink. Vandet eksploderede langt ude, og jeg kunne høre den dybe plaskelyd, som er typisk for de store og stærke fisk. Fisken viste sin kaliber fra starten af med flere gode udløb, hvor den sprang fri af vandet.

– Efter en god fight og lidt god hjælp fra en anden lystfisker, kunne jeg få den i nettet, og jeg blev glædeligt overrasket, da det var en fisk, som man ikke møder tit. Det var nemlig en stor, blank og tyk overspringer på 70 cm i top kondition – en rigtig sildeæder. Dagen sluttede med to fisk til mig og en stor blank nedgænger til Filippo, som hurtigt blev genudsat efter et par billeder, slutter de to gutter, som du kan følge på Instagrams @fishingchroniclesdenmark.

 

Boatshow 2023

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This