Fisk & Fri’s Mikkel Jungersen var i sidste uge på Bornholm med et slæng hardcore havørredfiskere. På trods af vanskelige forhold med manglende vind hev de fem mand 53 fisk over målet på fire en halv dag. En fjerdedel var blankfisk og på toppen havde de overspringere på 3,0 – 2,5 – 2,3 og 2,2 kilo.

Mikkel fortæller om fiskeriet:

-Det handler om at være det rette sted på det rigtige tidspunkt, pointere Mikkel og fortsætter. -Denne velkendte sandhed var dog kun en del af løsningen på denne tur.

Mikkel med en flot 2,2 kilos samt en mindre fisk fra Lufthavnen, Bornholm.

Tiden var os givet på forhånd og stederne var ikke vanskelige idet det vrimlede med fisk. Vi så store stimer på 20-50 fisk på op mod halvdelen af pladserne og de var tæt på og forholdsvis lette at spotte på den blanke overflade.

Kunsten var, at få fiskene til at hugge i det klare og rolige vand, som dominerede de fleste dage. Et enkelt kast med fluelinen ud over stimen skræmte fiskene. Vi endte hurtigt op med at benytte små neutrale fluer str. 10-14 som kobberbassen og hareørenymfen og meget af fiskeriet foregik som sight-fishing, hvor vi kastede til sete fisk.

Jacob Fardan og Kim Rægaard ramte plet på anden dagen, hvor de overlistede 20 fisk med fem fine blanke op til 3 kilo. Det hele foregik på et lille område med lavt vand. Peter Kirkby, Jacob Dreyer og jeg havde mere spredt held med fisk hist og her på både nord-, syd-, øst- og vestkysten.

Afslutningsvis skal det nævnes at Jacob Dreyers søn, Marcus på 13 år, gav farmand kamp til stregen. På ægte urban street fishing manér, sled han sig i København til en flot havørred på 2,9 samt en på 62 cm, som fik friheden igen. Sådan!

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This