Den svenske vestkyst byder på et super fiskeri efter flotte havørreder – og det er ved at være sidste chance, for den lokale fredning træder i kraft den 30 september. En af dem, som har haft succes der på det sidste er Tobias Mattsson.

– Jeg har egentlig haft en langsom start på mit efterårsfiskeri, blandt andet fordi flere af mine hjemlige pladser i hjemmefjorden Ljungskile ikke har leveret så godt med meget få fisk over målet på 45 centimeter, fortæller han. Mit fiskeri er derfor flyttet længere nordpå, og jeg har især fokuseret på fire mundingsområder. Ude på det første spot fiskede jeg i en stor vig med en ø i midten:

– Solen var netop trængt igennem skyerne, og vinden blæste på tværs af vigen, så jeg stod i pålandsvind. Højvandet var netop ved at toppe, hvilket er en vigtig faktor for godt fiskeri heroppe. Det første kast gav en 48 cm lang han, hvilket allerede var en klar forbedring i forhold til sensommerens fiskeri i min lokale vig. Jeg fortsatte med at fiske, og i samme øjeblik min rejeflue landede, så jeg en hvirvel to meter væk. Jeg nåede blot at strippe fluen to indtag, før det bare sagde SMASK. Det var endnu en han, der fightede stenhårdt. Fisken var 54 centimeter, og dagen var allerede reddet.

– Jeg havde dog en følelse af, at der var større fisk i farvandet, så jeg fortsatte lidt endnu – denne gang med en lille beige rejeflue. Allerede efter to tag gav det et godt sug i stangen, der fik min klasse 5 stang til at flekse godt sammen, hvorefter fisken tog et godt udløb. Jeg fik dog hurtigt styr på fisken, så resten af fighten foregik på kort line. Det var dog begrænset, hvor meget pres jeg kunne lægge på den, for min forfangsspids var blot 0,20 mm. Til sidste fik jeg dog ørreden udtrættet og kunne kane den flotte fisk ind på lavt vand. Den kom blot op til et enkelt hurtigt foto. inden jeg kunne genudsætte den sortprikkede skønhed på 66 centimeter og cirka 3,5 kilo.

 

Friluftsland

 

 

 

 

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This