MED VINDSTØD OP TIL 15 SEKUNDMETER begav 6sekslystfiskere sig ud på havet ud for Hirtshals kyst fredag d. 26. september. Egentlig var der bare tale om en hyggetur for gutterne fra havfiskeren.dk, der havde fået selskab af en enkelt turist på M/S Mille. De havde ikke regnet med, at turen skulle ende i et uforglemmeligt sejfiskeri , hvor de var nød til at give op pga. syre i armene!

Dagen starter sløvt, med enkelte fisk på første stop, fortæller Casper Mølgaard til Fisk & Fri. – Resten af morgenen fortsatte fiskeriet uden nævneværdige fisk på dækket, indtil Skipper Søren pludselig får fiskene i loddets synsfelt. Besætningen, der efterhånden havde mistet troen på fiskeriet, går til stængerne og inden pirkene når bunden, står alle stænger spændt som flitsbuer ud over rælingen på kutteren. Skipperen havde fundet sej – en gigantisk stime af sultne mørksej, der var over pirk og ophængere hver eneste gang de røg til bunden. Det gik det fuldstændig over gevind, fortsætter Casper. – De næste to timer var som hård styrketræning, vi hev og sled og alle stænger stod med fuld flex, mens vi i bogstaveligste forstand væltede i fisk. Flere havde både tre og fire sej med op af gangen. Alt imens er været slået om og vindhastigheden er taget til. Det er nu svært for fiskerne at holde balancen på det skælindsmurte dæk i 10-15 s/m, men de var dog friske på et enkelt stop inden skuden gik i havn. Stoppet resulterede i to flotte torsk på 13,2 og 11 kilo og satte flot punktum på en vandvittig tur på Vesterhavet.

Drengene fra www.havfiskeren.dk er ikke de eneste der har fundet sej. Bent Lausen fra Padborg har været en tur på Det Gule Rev i starten af september, hvor han tog en rigtig flot sej på hele 9,25 kilo – samt en "lille" sej på 4 kilo på ophængeren. Bent fortæller at de også var udsat for udmattede fiskere med trætte arme, grundet de store mængder af sej.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This