– Siden vi fik vores medlemskab i Silkeborg Fiskeriforening, har vi ofte snakket om vores store drøm at fange en sandart, fortæller Morten M. Meilstrup. – Undertegnede har nemlig aldrig prøvet det før, mens min fiskemakker Jakob Thorup Sørensen for mange år siden fik en på 10 cm, så længslen var stor.

– Her i går var vi på geddetur i en af Silkeborg-søerne, som vi ikke havde prøvet før. Vi håbede på at få meter-gedden, som vi begge også stadig har til gode. Det var dog ikke en gedde, der blev landet i båden på denne blæsende efterårsdag.

– Vi lagde os i en vig for at være i ly for blæsten. Spottet var perfekt. Der var masser af skrænter, og vi lå i det dybeste hul på seks meter. Da det var en hel ny sø, forsøgte vi os med mange forskellige slags agn. Jakob havde netop skaffet sig en Storm Doom Bell Vibe, og den skulle selvfølgelig prøves. Fem kast tog han, inden jeg hørte ham råbe ”Yes! Den er der”.

– Fisken tog agnen meget forsigtigt, så Jakob regnede med en mindre gedde. Den kæmpede dog mere og mere, jo tættere den kom på båden. Fisken kom op til overfladen, og her fik vi et syn, som længe vil være printet i hovederne på os; rygfinnen rejste sig. Med en rysten i stemmen hørte jeg Jakob sige ”Det er en sandart”.

– Det viste sig at være drømmefisken, som vi så længe har snakket om – nemlig en utrolig flot sandart på 78 cm til min gode fiskemakker. Efter et hurtigt billede fik den sin frihed igen, så den forhåbentlig er klar til at blive fanget en anden gang.

 

Kystblink Harald Nyborg

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This