Hvis der er nogen, der virkelig fortjener at slå den danske rekord for sandart – så er Rasmus Christensen og hans far Casper om nogen kandidater til at slå den pt gældende rekord som har stået tidens tand siden den 15 november 1978, hvor Ulf Hansen fangede sin næsten mytiske 11 kilos sandart på Haraldsted Sø. 

– I år har der været mindre tid til sandartfiskeriet end sidste år, men jeg har dog stadig fået klemt nogle ture ind i det tætpakkede program. Midt i april var sandartfiskeriet på sit højeste for mig. Her havde den gamle og jeg et rigtigt godt fiskeri, og vi skulle selvfølgelig have et par dage mere, inden turen går nordpå nye fiskeeventyr med sandartgrejet. Jeg kom på vandet, og målet var selvfølgelig – som altid – at forbedre vores eget fiskeri mest muligt, for at se hvad det kan bringe os. Og vores fokus har længe været at slå Danmarksrekorden fra 1978.

 

Jans Lystfiskershop

 

– Jeg fiskede nogle nye områder og fandt nogle rigtig fine fisk, men søgte længere væk efter flere men større fisk. Så kom jeg over en skrænt, og der stod hun – 20 meter ude på min LVS34 Livescope fra Garmin. Allerede inden jeg præsenterede min agn vidste jeg, at den her var god – rigtig god. Hun svømmede meget, men efter jeg lurede, hvordan jeg skulle præsentere min agn rigtigt lige foran næsen, kom hun forsigtigt op. Flere gange tøvede hun og gik ned igen, men med de helt rigtige løft og nøk med stangen, så huggede hun. Og da hun lå i nettet kort efter, var jeg sikker på, at hun var tæt på ny DK rekord.

– Hun kom derfor hurtigt på vægten og WOW vi var tæt. Efter to gange på vægten kom belønningen for de mange år med 100-200 fiskedage om året. Sandarten vejede 11kg. I første omgang vejede jeg hende til 11,1kg og i anden omgang 11kg. Der var ingen tvivl: Hun slog ikke DK rekorden, men tangerede den: 95,5cm og 11,05kg. Jeg var denne ”hverdag” alene på vandet om natten, så det ville let kunne komme til at gå ud over fisken at skulle skaffe vejevidner og få den på land osv – så jeg valgte at sætte hende hurtigt tilbage, hvor hun kom fra efter et par minutter oppe hos mig. Selvom det betyder, at fisken ikke bliver godkendt, så er det klart vigtigere for mig at genudsætte mine fisk uden skader. Kæmpesandarten huggede selvfølgelig på en Westin Twinteez 20cm i farven Black Mamba, og den blev kroget samt fightet på Westins nye W6 Vertical 3XH, som har været min foretrukne stang denne season, slutter han.

Et kæmpe stort tillykke til Rasmus, der som sagt om nogen fortjener denne fisk – uanset om den er officiel rekord eller ej. Havde den være afvejet på land med vidner – kunne den, hvis vægten var blevet sendt ind til godkendelse og var blevet godkendt – potentielt set have slået den gamle rekord. Et stort cadeau til Rasmus, der har vægtet fiskens ve & vel højre end en at slå en rekord, der har stået i 45 år. Ved afvejningen troede Ramus, at den skulle være mindst 100 gram over for ikke at være en tangering, men reglerne er faktisk sådan, at hvis den er afvejet på digitalvægt, så skal den bare være ”større” – uanset hvor meget. Digitale afvejninger skal dog for at blive godkendt af rekordudvalget – ske på land. I båd godkendes kun afvejninger foretaget på bismervægt.

Tjek hvordan Rasmus og hans far fisker i disse to videoer på Fisk & Fris YouTube kanal, hvor det selvfølgelig er gratis at abonnere.

Sightspin efter sandart med Garmin Livescope

Vertikalt efter gedde og sandart med Casper Dyret

Du kan læse om Ulf Hansens gamle rekord i denne artikel på fiskogfri.dk

 

Jans Lystfiskershop

 

 

Rasmus Christensen med sin enorme danske 11 kilos sandart, der tangerer den danske rekord.

Rasmus Christensen med sin enorme danske 11 kilos sandart, der tangerer den danske rekord.

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This