– På en dag sidst i marts var jeg som så ofte før på søen igen, fortæller Flemming Madsen, der i mange år har skrevet mange fede artikler for Fisk & Fri. – Dagens målsætning at fange en sandart, og størrelsen var ikke altafgørende, men naturligvis er der mere fight og spænding over de større eksemplarer.

– På mine ældre dage fisker jeg hovedsageligt old school, back to basics, eller bare mere fornøjeligt om man vil, fortsætter han. Jeg bruger ingen motor og ingen elektronik, men en siddepude, et par årer, fire stænger og 10 woblere! Dagen forløb helt udramatisk uden et eneste hug, men timen før solnedgang havde jeg stadigvæk til gode, og den er er sædvanligvis bedst. Bedst som jeg havde indstillet mig på en fiskeløs dag, kom hugget.

– En af de hjemmemalede woblere havde faldet i en fisks smag, og den havde en vis tyngde, men fulgte pænt med helt ind til båden. Hvad der derefter skete, har jeg sjældent, faktisk aldrig været med til i sandart sammenhæng: Fisken to et udløb, der var en laks værdig fulgte, og så kunne det nok være, at det hele blev lidt mere spændende. Nå men ind kom dyret, og selv om jeg jo nok er forudindtaget, så var det bare en flot fisk, der kort efter stod der og sundede sig i dammen. Jeg tog tre hurtige billeder med kameraet på selvudløser, hvorefter madammen kunne svømme videre ud – og forhåbentlig inden længe lægge sine æg. Hvis vægten er vigtig for dig kære læser, så gæt selv, jeg aner det ikke, slutter den gode Hr. Madsen, der nok ikke har været ude at lufte sine woblere for sidste gang.

 

Kystblink Harald Nyborg

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This