– Jacob, min arbejds kollega, og jeg besluttede os for at prøve en tur ned ad Gudenåen efter krokodiller, fortæller Søren Prøhl.

– Vi skulle fiske et sted, hvor vi aldrig har prøvet før: Jacob fisker fra hans Hobbie kajak og jeg i min flydering High Rider 170. Vi går i vandet ved 9.30 tiden og driver langsomt ned af åen. Undervejs får vi fisket mange gode pladser og huller, men der sker intet. Og der var ellers nok af baitfish at se på ekkoloddet. Men efter et par timer, ender vi i Gudensø. Der er et stort hul ved mundingen af åen, som vi havde tænkt kunne være giftig. Og ekkoloddet fik da også modet op, for der var masser af baitfish, og store buler at se på skærmen. Vi fiskede skrænterne af, og jeg havde et enkelt godt hug, men ellers intet. Nå – tiden gik, og det gjorde Jacob’s tålmodighed også. Så han sejlede op ad åen, og hjemad igen.

– Men det var måske ikke så god en ide. For efter en halv time med at dørge på kryds og tværs af hullet fik jeg et tungt hug, og efter en god og hidsig figth, kunne jeg lande en god 6 kilos gedde. Så var recepten klar. Jeg fortsatte derfor med at dørge lidt rundt, og efter en halv time mere faldt hugget. Shit det var tungt. Og den stod fast.
– Det må være en kæmpe gedde, tænkte jeg. Fedt. Den fulgt langsomt med op i vandmassen. Hugget faldt, hvor dybden sagde 5,5 meter. Da fisken var kommet halvvejs op, stak den i et hidsigt udløb til venstre for mig, og den havde intet problem med at dreje mig rundt. Jeg nåede lige at tænke, at det var sgu da en underlig gedde, inden den forsvandt i dybden igen i et tungt udløb. Sådan gjorde den tre gange. Den gik helt dybt til bunden, halvvejs op og så ned igen. Men så kom den så tilsidst med helt op og viste sig i overfladen. Og da jeg så den, tænkte jeg, at det var da en underlig rygfinne den gedde havde… Men så kunne jeg se, at jeg havde kroget min allerførste sandart, og så endda på flue. Yes, mega fedt. Jeg fik den ind til ringen, og lige da jeg løfter den fri af vandet, hoppede fluen af. Jeg fik anråbt et par i en nærliggende robåd – blandt andet formanden for Silkeborg Fiske forening. Tusind tak for hjælpen til dem. Vi fik hurtigt snuppet nogle billeder, og målt den til 81 cm. Derefter blev den rogntunge hunfisk genudsat. Vi skød vægten til 6 kg.
– Alt i alt en helt igennem fantastisk oplevelse. Sandarten blev snuppet på en stor rød og hvid geddeflue med wiggletail. Tænker jeg har været vanvittig heldig. Jeg fortsatte derefter mit fiskeri en lille times tid, men der var ikke mere at komme efter. Eller var det måske bare tanken om at skulle ro opstrøms i 1 km, der gjorde udslaget… Det tog “kun” en time. Shit det gav lange arme.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This