Min drøm om at forbedre min PR i sandart startede faktisk sidste år, hvor det lykkedes for mig at forbedre den tidligere jeg havde, siger Allan Larsen. – Jeg har fanget adskillige over seks kilo, men aldrig fået brudt 7kgs grænsen, så det var målet for i år. Min første tur efter sandart i april gik stille for sig, men det lykkedes dog at overliste en fin sandart på 6,5kg. Så var jeg ligesom kommet godt fra start. Men det viste sig at blive noget af en kamp for at nå drømmen. De næste mange ture gav ingen fisk til mig, men jeg snakkede dog med andre dygtige lystfiskere, der havde haft held med sig på vertikal fiskeri. Men fælles for alle var, at de fisk, der var i søen, var utroligt sky, og dem der fangede fisk, havde som regel Garmin Panopix i båden.

– Efter cirka 35-40 timers fiskeri, hvor jeg ikke havde haft nogen som helst kontakt med sandart, måtte jeg gå i tænkeboks, for de ellers så sikre skaller/små rimter, der plejer at virke, de svigtede totalt. Jeg fik købt masser af gummi til vertikal fiskeri, så var jeg klar, og nu mente jeg, at det måtte ikke kunne ikke gå galt. Men ak – det gik lige som tidligere. De få fisk, som jeg så, forsvandt lige så hurtigt, som jeg fandt dem. Nu havde jeg igen haft mange timer i båden uden noget held. Der var en del vind, og temperaturer tæt på nattefrost hver nat kunne være en del af forklaringen på det svære fiskeri.

– Jeg fik snakket med nogle andre fiskere, der havde fået nogle hanfisk på lavere vand, men vist ingen hunfisk så vidt vides. Nu måtte jeg indrømme, at jeg begyndte at se min drøm om en ny PR begynde at smuldre kraftigt. Men med min stædighed om drømmefisken, så nægtede jeg at give op. Vi ramte nu den sidste uge inden fredningen. Min nye taktik var nu fireball med levende skalle fisket vertikalt over dybt vand. Det måtte være der, at de store hunfisk gik, tænkte jeg.

– Det blev så tirsdag d.27/4. Metereologerne sagde stille vejr og solskin. Jeg var ved søen klokken seks om morgen og fik hurtigt pakket båden samt kom på vandet i en fart. Søen lå fuldstændig blank, og inden længe stod solen og varmede på himlen. Søen var som forandret med et trylleslag. Jeg så ringe i vandet, som fredsfisk lavede, og der skulle ikke gå længe, før jeg spottede større fisk højt i vandet, som var anderledes i dag, for de var mere nysgerrige og langt mindre sky.

– Jeg tænke for mig selv, at skulle drømmen blive til virkelighed, så var det nok i dag. Med højt humør fiskede jeg videre, og klokken blev nu lidt over middag. Der kom lidt skyer på himlen – og bum. Så tikkede der en stor fisk ind på loddet. Den stod perfekt 6 meter nede over 11,8 meter vand. Jeg fik stoppet båden, og fisken var der stadig væk. Jeg sænkede min fireball med skalle forsigtigt ned på 3 meter, hvorefter den kom som et lyn og nakkede min agn. Nu begyndte fighten med dybe dyk under båden, hvilket tydede på, at det var en god Det tog vel omkring fem minutter, før der kom en sandart til overfladen. Og yes -efter en let afkrogning og et ophold i sacken, blev hun vejet og målt 7,25kg og 85cm.  YES – så lykkes det alligevel. Jeg var så heldig, at Klaus Vestergaard lå i en anden båd og fiskede ikke så langt fra mig, så en stor tak til ham for at tage billeder og for at se fisken komme tilbage i søen.

 

Hvidovre Sport

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This