Efter planen skulle DTU Aquas tunmærkning have været startet i dag med base i Skagen havn. Hårdt vejr har dog betydet, at man må vente på bedre forhold, forlyder det blandt fiskerne. Der er omkring 60-70 både klar til det årlige tunfiskeri i Skagerrak ud af de cirka 100 både, som er tilmeldt til projektet i år. Indtil videre har der kun været fisket efter de fisk, der skal hjemtages på 2022 kvoten, der er på fem ton. Da fiskene vejer 2-300 kilo stykket – og nogle mere, vides det endnu ikke præcist hvor mange tun der ialt vil blive fanget og aflivet, da det kommer an på den samlede vægt. Op mod 20 fisk er det nok realistisk at der kan blive hjemtaget. De aflivede tun kommer på frysehus, hvorefter de skæres op. Forskerne tager deres del til prøver, hvorefter kødet fordeles på de fiskebåde, der er med i projektet.

De tun, som fanges i de kommende uger til mærkning bliver genudsat, hvorefter forskerne følger deres vandringer i området samt retur til gydepladserne – primært i Middelhavet. Indtil viedre er der i projektet mærket 458 tun over et par år. Det forlyder blandt fiskerne, at målet er mærkning af 200 tun i år. 

De danske tunfiskere kommer nok til at spendere en del timer på havnen de kommende dage, men baseret på vejrmeldingerne ser det ud til, at der måske kan blive 2-3 fiskedage hen over den kommende uge.

Du kan læse mere om DTU Aquas tunfiskeri, og de resultater man har opnået, her.

Arkivfoto: Johnny Jensen, jjphoto.dk

 

Friluftsland

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This