Tjek dette opslag på Instagrams ”fiskerikajen”, hvor man stolt proklamerer, at man fisker målerettet efter de sidste tilbageværende store sandart i Tissø, hvis sandartbestand i forvejen er fisket hårdt ned af erhvervsfiskeren siden 2015. På siden skriver man:

”Sandarterne fra Tissø i år kommer til at veje mellem 7 og 8 kilo, og er fisk, der er i deres 8 leveår, og derfor fisk, der har nået deres fulde vækstpotentiale. Vi fisker selektivt efter disse fisk, det kan vi, fordi vi fisker med gællegarn med store masker. Det er skånsomt og vigtigt for søen at give plads til de næste generationer”.

Skånsomt… – suk… Det er netop disse store fisk, med et kæmpestort rognpotentiale og store mængder velvoksne konkurrencedygtige æg, der skulle have været med til at sikre, at sandartbestanden kunne komme sig igen efter den hårde befiskning, som DTU Aqua har rådgivet til. Nu bortfiskes de selektivt!

Søen er blevet markant mere uklar, efter man har bortfisket den store sandartårgang med hård hånd, hvilket vil gøre det endnu sværere at nå i mål med målsætningerne i EU’s Vandrammedirektiver om god økologisk tilstand inden 2027. Og så slagter man de sidste store individer, der gerne skulle bringe bestanden på bane igen… Det er en skandale, at det får lov til at ske. Det bør stoppes NU.

Man kan jo starte med at opfordre alle til at boykotte køb af fisk på fiskerikajen.dk – og opfordre sine venner til det samme. Drop dem gerne din mening om målrettet erhvervsfiskeri efter de største sandart på deres instagram her

 

Forshaga Akademin

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This