DTU Aquas mærkningsprojekt af blåfinnede tun startede i lørdags, hvorefter man nåede at have tre en halv dags godt fiskeri, hvor der tilsammen blev mærket lidt over 40 tun. Herefter blæste det så kraftigt op, at det ikke var muligt at fiske videre.

Nu er vejret blevet lidt bedre, hvilket betyder, at fiskeriet kan fortsætte. Fiskeriet foregår primært i et 220 meter dybt hul 17-18 sømil nord for Skagen, hvor danskerne især har fisket syd og vestsiden samt midt i. Men at komme derop, når viden som i går blæste fra NNØ, er svært, da man skal passere de meget turbulente og krappe bølger på Skagens Rev. I går var der således ikke så mange danske både, som gjorde forsøg på at komme ud, og de fleste opgav på grund af det relativt hårde vejr. Nemmere var det for svenskerne, der kom østfra og derfor ikke skulle passere Skagens Rev for at komme ud til pladserne. De var derfor ude igår – og de få danskere der rent faktisk kom ud, hjalp derfor den svenske mærkningsbåd, men der blev ikke fanget det store. 

I dag er flere både på vej ud, og det ser ud til at blive fint vejr fra tirsdag til torsdag, så mon ikke der nok skal blive fanget fint med store tun.

Det er fortsat især levende makreller, fisket under balloner, der fanger. En enkelt fisk har også hugget på dragefiskeri med en levende makrel helt oppe i overfladen, men den blev desværre ikke landet. Fordelen ved dragefiskeri får man især i meget stille og klart vejr, hvor man kan præsentere tunene for agnen, uden at de risikerer at blive skræmt fra båden på samme måde, som når man fisker med ballonerne tæt på båden.

Oprindeligt var det planen at fiskeriet skulle have været rykket til Gilleleje i weekenderne 25-26 september og 2-3 oktober, men man har nu besluttet også at fiske i de mellemliggende ugedage også, så der i alt bliver ni dages fiskeri med udgangspunkt fra den nordsjællandske havn. Fiskeriet kommer sandsynligvis til – som sidste år – at foregå i et ret afgrænset område ud for Sydsvenske Möllen af hensyn til skibstrafikken.

Arkivfoto: Jonas Løgsted

Et grønnere valg - Friluftsland

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This