På trods af, at klokken kun er 8.45, er der allerede fanget godt med fine laks rundt omkring i de vestvendte åer, hvor der er premiere i dag. Især i Storåen har vi set en del fine fisk, der har været oppe at bide i græsset. En af dem, der har haft succes her til morgen er Jesper Kaarup Johansen, som til daglig arbejder for Normark.

– Jeg havde blot fisket en halv time på Fårefolden mellem Holstebro og Bur med min hjemmebundne gul-brune flue, da jeg fik hug, idet jeg stripper ind langs med min egen siden af åen, fortæller han. – Til at starte med går den stille og roligt, men så tager fanden pludselig ved laksen, som tager et godt udløb på 20-25 meter opstrøms. Til alt held får jeg vendt fisken, som kommer tilbage, hvor den danser lidt frem og tilbage lige foran mig, indtil ham, der går bag mig, kommer til undsætning med sit net og lander den. Meget pudsigt så landede jeg en fisk på samme sted for samme mand til premieren sidste år, hvor han stod med et net, der var alt for lille. Min premierelaks var 100 centimeter og cirka 9 kilo, slutter Jesper sin dugfriske beretning fra laksepremieren ved Storåen.

Har du selv fået en premiere laks, så send os en beretning og et godt foto, som gerne må være vandret, til redaktionen på jb@fiskogfri.dk eller telefon 30 70 02 36.

 

Forshaga Akademin

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This