Horn, lugteål eller trompetsild – kært barn har mange navne. Jubiii eller åårrrrhhhh nej. Reaktionerne spænder fra den ene yderlighed i registeret til den anden… Vi har netop fået en melding fra vores udsendte Jim Pedersen, der lige er kommet hjem fra en tur på Kronborg Pynten. – Solen stod højt, og der blev fanget fint med hornfisk, fortæller han. – Det er ikke de groteske mænger, som er der lige nu, men de er der, og de kan komme i større mænger når som helst. Det er sikkert blot et spørgsmål om dage, inden de står som sild i en tønde på den ikoniske kystplads.

– Normalt ankommer de cirka to uger senere, men det har været en mild vinter, så det er ikke overraskende, at de allerede er her. Det er helt klassisk – er timingen rigtig, så er det ofte ved en sydøstlige vind som idag, at de viser sig for første gang, slutter Jim.

Snyd ikke dig selv for at fange og smage den smukke forårsbebuder med de grønne ben. Den smager fantastisk pandestegt i smør med nye kartofler og persille. Og så en kold øl til.

Har du selv været ud og fange de første horn, hører vi gerne nogle meldinger på jb@fiskogfri.dk eller 30 70 02 36.

 

Friluftsland

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This