Noget, som de fleste kystfiskere afventer med spænding hvert eneste år, er hornfiskenes ankomst. Og at de vil komme – ja, det er næsten lige så sikkert som amen i kirken. Når trompetålen – Belone belone – er vel ankommet, så er det nemlig for alvor blevet forår. De fleste af os elsker den smukke og livlige fisk – og ser den som en fantastisk forårsbebuder. I hvert fald de første par gange, vi går én på krogen. Og så er der selvfølgelig også dem, der ønsker hornene hen, hvor peberet gror, så de kan fiske havørred i fred for de aflange.

I dag er der netop kommet meldinger om de første sporadiske hornfrisk fra Læsø samt på den nørdøstjyske kyst, så mon ikke de lidt større stimer snart ankommer til de centrale danske yderkyster på fx Fyn og Sjælland – måske om cirka en uges tid eller to? – Det man skal gå efter for at få de første hornfisk, er at holde øje med vindretningen og finde de pynter, hvor blæsten presser hovedstrømmen, som hornene trækker i – så tæt som muligt ind mod land. På eksempelvis Kronborg er det typisk en SØ-vind, der giver en tidlig kystnær ankomst af hornene, siger Fisk & Fris mangeårige skribent Jim Pedersen, hvor hvem der altid har været lidt sport i at få årets første hornfisk på krogen. Og bare rolig – når først de er der i større mængder  – typisk i starten af maj – så er de overalt.

I det hele taget er det som om, at mange af de vandrefisk, som normalt trækker til Danmark i sommermånederne, ankommer tidligere og tidligere. Således har Jesper Fohrmann fanget enkelte makrel allerede i januar – og han har set erhvervsfiskerne i Gilleleje komme ind med kystnære makrelfangster siden februar!

Tjek Fisk & Fris video om, hvordan man lettest fisker hornfisk her – og husk, at det er gratis at abobnnere på Fisk og Fris YouTube kanal.

Vi hører meget gerne om din første fangst af hornfisk her på fiskogfri.dk, så tøv ikke med at sende os et godt foto og en rapport, når du har fået din første musikål på land. Send din beretning til jb@fiskogfri.dk eller telefon 30 70 02 36.

FOTO: JENS BURSELL

Forshaga Akademin

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This