I dag åbner Roskilde Fiskeland igen efter længere tids nedlukning på grund af koi-herpes og ejerskift. – Vores nye hjemmeside er nu oppe, og der er således åbent for bookning af pladser til karpefiskeri, fortæller Martin Hubert fra Spar Lystfiskeri, som nu forvalter fiskeriet.

– Såfremt der er koiherpes i en sø, vil det normalt komme i udbrud ved vandtemperaturer over 16-20 grader – en temperatur vi har haft i søen en stor del af sommeren. Men det er ikke sket – og samtlige af de mange fisk, vi har fanget hen over sommeren, har ikke vist nogen tegn på sygdom. Dette – kombineret med, at vi har fået testet fisk fra både den store og lille sø, hvor ingen af dem havde koiherpes, gør, at vi føler os helt trygge ved at åbne for fiskeriet igen, understreger Martin.

– Vi tager naturligvis alle forholdsregler for at forhindre en eventuelt smitte i at komme ind eller ud fra søerne ved at opstille kar med desinfektionsvæske ved alle pladser, hvor der også er både net, sacks og afkrogningsmåtter til rådighed, så disse potentielle smittebærere ikke fragtes ind eller ud fra området. Vi glæder os meget til at åbne igen – samt til at se både dig og dine karpevenner ved Roskilde Fiskeland, slutter Martin.

Roskilde Fiskeland har en stor bestand af karper op til over 20 kilo med mange i 15 klio+ klassen.

 

Jans Lystfiskershop

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This