Allan TEAM P med dagens første måler sej sammen med TEAM BILDE.Af Niels Bilde

EFTER AT have været en tur på Det gule rev om fredagen, hvor det blev til torsk op til 11,5 kilo, gik rygterne, at der var sej i store stimer ude på de store våger.

Fisk og Fri’s Niels Bilde med en god dublé af sej og lubbe.

Så efter at have gået hjemme hele lørdagen blev der hurtigt stablet en sejtur på benene – med informationer fra pålidelig kilde var der ikke noget at være i tvivl om. Der skulle fiskes efter sej!

Efter at have sejlet i et par timer kom vi frem, og man er jo noget spændt, men ekkoloddet gik jo helt amok. Der var sild i så store mængder, at når der var flest var bulerne 45 meter høje. Man kunne på Simrad nss 12 ekkoloddet se, hvordan der blev jaget.

Sejene var i alle vand lag og på intet tidspunkt var det kedeligt.

Drømmefiskeriet var begyndt, og alle mand nød det til fulde. Som gamle minder er dette fiskeri jo noget, som man sætter højt, da der er flex på klingen konstant.

Stængerne og hjulene kom på arbejde og på et tidspunkt blev Allans hjul tømt så meget, at spolen var fri så vi kunne se knuden.

Men alle kræfter blev sat ind og med meget held kom sejene op med en flot duble med sej på 11,2 og 10,9 kilo i et hug.

Sådan et fiskeri skal man lede længe efter, og da klokken var 10 om formiddagen havde vi efter hånden fået nok.

Der var sej og sild i et område på ca. 400 meter og på intet tidspunkt var der tvivl om bord om, at dette fiskeri var i verdensklasse for småbådsfiskere.

Pocaen, en model 600 pilot, kom til sin ret, hvor tre mand uden nogen form for pladsmangel bare kunne nyde sådan en dag.

Selv med tre mand og fuld oppakning og med den nye SELVA 150 hk brugte vi kun 1,25 liter benzin pr sømil ved en fart af 22 knob.

Drømmene skal leves, og når det går i fisk, så ved du, at det er okay.

Ellers så få dig et ordentligt ekkolod, og se hvordan SIMRAD kan gøre drømme til virkelighed.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This