En af Esrums helt store aborrer – et eksemplar på 1,825 kilo der faldt for Klaus Vestergaards levende skalle.

22-11-11 – LYKKEN HAVDE IKKE været med Klaus Vestergaard indtil den 15. november, som han fortæller til Fisk & Fri. Men hvis man ikke udfordrer den, så vender lykken ikke til ens fordel. Han havde derfor taget makkeren Emil Hejberg med sig på Esrum Sø. – Planen var, at vi både skulle fange gedder og aborrer. Vi havde agnfisk med i alle størrelser, så det kunne jo ikke gå helt galt. Med til at løfte forventningerne var, at Emil også havde været ude dagen før, hvor de havde snuppet fire gedder over 5 kilo – med største på 5,6 kilo. Emil havde selv fået en enkelt på 5 kilo rent, fortæller Klaus.

– Vi startede morgenfiskeriet ud for Eskehoved, men de første par timer gav ingenting. Herefter trak vi over mod poplerne, og bedst som vi er lige ud for pynten, tager fanden ved min yderste stang, der fisker dybt. Jeg giver et solidt tilslag, og fighten er igang. Den giver god modstand, og da vi ser den første gang ved bådsiden, er der ingen tvivl om, at det er en fin fisk. Emil netter gedden uden problemer, og den bliver hurtigt afkroget, vejet og filmet, hvorefter den bliver genudsat i fin stil. En ganske lang og mager gedde, men vægten sneg sig alligevel op på 7,3 kg. Dejligt, siger en forløst Klaus og fortsætter.

– Vi fiskede videre et par timer uden flere hug, og stoppede med geddefiskeriet, idet jeg fik overtalt Emil til at prøve det berømte aborrefiskeri. Et fiskeri som jeg selv er vild med – specielt i efterårsmånederne. Jeg fandt mit gamle favoritspot, og loddet viste ikke overraskende masser af aborrer. Nu var det bare at få kørt nogle skaller ned på bunden. Første drev svigtede heller ikke, idet Emil fik et godt hug, hvorefter jeg ikke længe efter kunne nette en fin aborre på 900 gram. Han var vist godt tilfreds.

Bemærk iøvrigt lige de friske og blødende bidemærker på siden. Måske skal du gå lidt op i agnstørrelse!

– Vi fortsatte fiskeriet, og jeg fik et rigtig godt hug, efterfulgt af et langt udløb. Var dette en aborre, så var den i hvert fald ganske stor! Op kom den efter en god gang tovtrækkeri, og Emil kunne hjælpe med at nette en virkelig flot aborre. To-kilos Super Samson vægten sagde 1825 gram, hvilket næsten var en tangering af min tidligere Esrum Sø PR på 1850 gram. Længden var 49 cm, så der var virkelig tale om en grov fisk. Mine mange timer på søen i år havde endelig båret frugt. Tak til fiskeguderne, slutter en forløst og meget tilfreds Klaus Vestergaard.

Og det kan vi jo ikke fortænke ham i at være.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This