Det er ikke kun i Storrygeren, hvor der ryges igennem. Hele grejbranchen oplever en klart større efterspørgsel efter rekvisitter til at gøre det selv.

Oplevelsen, nydelsen og følelsen er bare bedre når man gør det selv. Det er bare at komme igang med at ryge fisk.DET ER NU snart seks uger siden at programmet "Storrygeren" havde premiere på DR2, og meget tyder på den allerede har haft en vis effekt på befolkningen.

I teaserne op til premieren udtalte kokken Jan Gildam og lystfiskeren Gordon P. Henriksen kækt: "Når vi er færdige med jer – så er halvdelen af Danmarks befolkning lystfiskere" og "Glem alt om rygestop – vi skal ha’ folk i gang med at ryge". Målsætningen er måske en kende overdrevet, men meget tyder på de er alligevel er ved at tage nogle store skridt i den rigtige retning.

Tommy Troels fra grossistvirksomheden FBJ Sport er en af Danmarks største leverandører af røgovne og rygeflis og smuld til detailhandlen og han fortæller Fisk & Fri: – Det er gået helt amok lige pludselig. Jeg har solgt flere røgovne og rygeflis i de sidste seks uger end i de sidste tre år tilsammen, fastslår han. Tommy er ikke i tvivl om at Tv-programmet er skyld i det pludselig er blevet så populært.

Allan Riboe fra fiskegrejsbutikken Hvidovre Sport bekræfter denne trend: -Det er helt vildt så mange røgovne, vi sælger for tiden, og det er både mænd og kvinder, der kommer ned i butikken og vil i gang med at ryge. Vi kan også mærke, at der en ny kundegruppe, der er blevet inspireret til at komme i gang med at fiske, og skal have sig et et fiskesæt og noget nyt endegrej – og det er jo bare herligt, fortæller Allan.

På Storrygerens Facebookside er der også rigtig mange tilkendegivelser fra folk, der er blevet inspireret og kommet i gang med enten røgning eller mere fiskeri. Anders Roholt fra DR, der er redaktør på programmet glæder sig over denne trend. – Med "Storrygeren" ville vi gerne inspirere seerne til gode oplevelser i naturen. Så det er da dejligt hvis programmerne allerede har fået flere til at prøve kræfter med fiskeri og med rygning, udtaler han.

Se mere om tv-programmet her, hvor du også kan se eller gense de gamle afsnit.

Er du selv på udkig efter en røgovn, kan du bestille et abonnement på Fisk & Fri i et halvt år inkl. en røgovn med for kun 379,- på dette link.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This