– De store nordsjællandske fjorde kører fint, men ikke helt vildt for øjeblikket, lyder den seneste melding fra Kim Kristoffersen, der har fisket mere end de fleste i de to store sjællandske fjorde.

– Jeg har fået en del 40-50 centimeters blankfisk, men der har været lidt langt imellem de større blanke, fortæller han til Fisk & Fri. – Når jeg taler med folk ved fjordene, er det primært mindre fisk jeg hører mest om, og den største jeg har fået på det sidste var en 68 centimeters farvet fisk, der selvfølgelig røg retur – som de fleste andre fisk jeg fanger. Der er en del, der fisker de to populære fjorde, så det er vigtigt for bestanden, at man genudsætter de fleste af de fisk, man fanger, forsigtigt.

– Her på det seneste har jeg haft mest succes med at spinne relativt hurtigt ind – og så ellers kombinere med nogle temmelig lange spinstop, afslører han. – Hvis dybden er til det, kan det være godt med helt op til 3-4 sekunders spinstop, men det kræver også en relativt langsomt synkende agn med stor bæreflade – eller et rotationsblink, der falder/snurrer omkring sin egen akse diagonalt ned mod bunden, så man ikke så let får bundhug under spinstoppet.

– Lige nu er det vigtigt med hyppige farveskift, for fiskene er lidt uforudsigelige med, hvad de vil have for øjeblikket. Så det er bare med at skifte blink tit, indtil du finder den rette medicin, slutter Kim sin situationsrapport fra de nordsjællandske fjorde.

 

Hvidovre Sport

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This