I forbindelse med sagen om smitsom og dødelig koiherpes i Roskilde Fiskeland (RFL), oplyser RFL til Fødevarestyrelsen (FST), at der ikke er karper i ”Den Store Sø”. Det viser en aktindsigt Fisk & Fri har fået i den kommunikation, der har været mellem RFL og FST (se nedenfor). Alt tyder således på, at RFL helt bevidst opgiver forkerte oplysninger om de faktiske forhold ved søerne, hvormed de spiller hasard med sundheden for regionens “vilde” karpebestande, der riskere at blive smittet via grej og udstyr, der har været anvendt ved fiskeri i RFL: Alle og enhver ved, at det netop er i Den Store Sø, at det attraktive fiskeri efter større karper foregår. Man kan undre sig over at RFL oplyser til Fødevarestyrelsen at der “INGEN karper” er i Den Store Sø”, når det oven i købet står højt og tydeligt på deres egen hjemmeside, at der findes karper i netop  ”Den Store Sø” (se nedenfor).  

Aktindsigten viser endvidere, at RFL selv har spurgt FST, om de kunne fortsætte fiskeriet, hvis de udleverede alt grej til de besøgene – inklusiv kroge, takler, stænger, hjul mv. Og netop på baggrund af dette gav FST tilladelse til fortsat drift hen over sensommeren – uden at RFL har efterlevet det, som de selv foreslog for at kunne fortsætte driften. Alt tyder således på, at der ikke kan være tale om en misforståelse, når RFL tilsyneladende ikke har overholdt reglerne for offentligt tilsyn.

Endnu mere mystisk er det, at vi jfr. aktindsigten kan konstatere, at FST har været på uanmeldt kontrol den 7 oktober hele 9 dage efter, at søen ifølge RFL´s egen facebook officielt blev lukket… Man kan undre sig over, hvorvidt det giver mening med et uanmeldt kontrolbesøg på en sø, der officielt ikke er i normal drift…Og endnu mere, når vi konstaterer, at tilsynsførende bemærkninger til besøget var: Omsætning: “Fulgt op på offentligt tilsyn givet d. 29/7-2021 og tilladelse i forbindelse med dette dateret d. 12/8-2021. Kontrollene er udført uanmeldt dd. på chr. nummeret for at kontrollere om virksomheden efterlever det offentlige tilsyn. Besøget giver ikke grund til anmærkninger.”

Alt dette og meget mere spørger vi ind til i et stort interview med Fødevarestyrelsen, som vi publicerer om et par dage.

Læs mere om sagens forløb her.

GrejXperten

Her kan du se de aktindsigftsdokumenter, der referes til ovenfor. Med sort er overstreget af FST – med gult/sort overstreget af Fisk & Fri:

Aktindsigt i Roskilde Fiskelands kommunikation med Fødevarestyrelsen - 1

Aktindsigt i Roskilde Fiskelands kommunikation med Fødevarestyrelsen – 1: RFL til FST

Aktindsigt i Roskilde Fiskelands kommunikation med Fødevarestyrelsen - 1

Aktindsigt i Roskilde Fiskelands kommunikation med Fødevarestyrelsen – FSTs egene referater af telefonsamtaler med DTU og Roskilde Fiskeland. Som det ses oplyser RFL (fejlagtigt) til Fødevarestyrelsen at der INGEN karper er i Den Store Sø på trods af at det modsatte står på deres egen hjemmeside – de umiddelbart nedenfor her. 

 

Screendum fra RFLs egen hjemmeside.

Screendump fra RFLs egen hjemmeside, der viser, at RFL tilsyneladende opgiver urigtige oplysninger til FST.

 

Regler på roskilde Fiskelands hjemmeside.

Screendump af regler på Roskilde Fiskelands hjemmeside. Intet sted står der noget om koiherpes, om at der skal renses grej eller at man som RFL har lovet FST kun må bruge grej fra RFL som skal blive på stedet for at forebygge smitterisiko.

 

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This