Det berømte kommercielle storkarpevand – Roskilde Fiskeland – er efter en længere nedlukning på grund af koiherpes, ved at gøre klar til genåbning.

– Vi er pt ved at få testet, om der stadig er koiherpes i søen, fortæller Martin Hubert fra Spar Lystfiskeri, der har overtaget driften af vandet. – Indtil videre er kun én fisk testet, som ikke havde koiherpes, men vi er ved at få testet flere. Vi har løbede fisket hele sommeren under kontrollerede forhold med desinficeret grej, for at se hvordan fiskende havde det, og alle de fisk vi har fanget indtil nu har ikke vist tegn på sygdom – heller ikke efter, at temperaturen oversteg det niveau på 16-20 grader, hvor sygdommen normalt vil komme i udbrud, hvis den er der. – Samtidig har vi fået indkøbt et komplet arsenal af net, mats, sacks etc til alle pladser, så den eventuelle ind/udgående smittekilde, der er allerstørst minimeres/elimineres. Der bliver endvidere opsat desinficerings udstyr på alle pladser, så vi går med livrem og seler. Hvis alt går efter planen, åbner inden længe, slutter Martin.

En af dem, der har været med til testfiskeriet er Lasse Christiansen, som fik den flotte karpe ovenfor på 16,2 kilo. – Jeg fiskede alle tre stænger med et helikopter sæt op med et spinner rig fisket med en Hvid N-blend pop’up fra DT baits. Det gav 4 flotte fisk på land hen over en weekends fiskeri.

 

Havørred - Refleksioner på kysten

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This