Det kendte storkarpevand Roskilde Fiskeland har fået ny ejer – nemlig Spar Lystfiskeri, der også har bådene Fyrholm, Sværd, Arresø, Havstrygeren, Øby og Skipper. Søen har tidligere været lukket på grund af fiskesygdommen koiherpes, men inden længe kan man snart fiske i søerne igen.

– RFL er nu ved at blive klar til at åbne, efter at det offentlige tilsyn, for nogle uger siden er blevet ophævet, fortæller Martin Hubert fra Spar Lystfiskeri. – Der er sket en ændring af loven omkring fiskesygdomme, og ophævelsen betyder, at der ikke længere er restriktioner vedrørende KHV-virus. Vi kommer selvfølgelig til at tage vores forholdsregler, så der fremover hverken kommer eventuel sygdom ind på eller ud af området, understreger han. 

– Vi var for et stykke tid siden blevet varslet om, at lovændringen var på vej, men vi vidste ikke, at det blev allerede nu, fortsætter Martin. – Vi har derfor pludselig fået rigtig travlt med at gøre klar til genåbningen, som kommer til at foregå om 2-3 uger.

– Der er på det seneste prøvefisket i søerne, efter at vandet har været oppe på 20-22 grader i en periode, og alt tyder på, at fiskene har det fint pointerer Martin. – Karperne nærmest strutter af sundhed og de har en høj gennemsnitsvægt.

Når vi kommer lidt tættere på genåbningen af vandet, vil der komme en ny udmelding med meget mere info om de praktiske forhold samt den nye hjemmeside, som er på trapperne, slutter han.

Fisk & Fri har set papirerne fra Fødevarestyrelsen og kan bekræfte, at det Offentlige Tilsyn er ophævet pr. 18/7-2022.

 

Hvidovres Sport

 

Martin Hubert med en flot spejlkarpe på 21,1 kilo fra Roskilde Fiskeland.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This