Rødspætten er en fornøjelig fisk at fange, og så smager den himmelsk. 29.09.09 – OKTOBER MÅNED er på mange måder højsæson for fiskeriet efter fladfisk, og i det nye nummer af Fisk & Fri kan du læse om en rødspætteopskrift, som vil få dit mundvand til løbe helt ukontrolleret. Det er en opskrift, som baserer sig på "en papilotte" indpakning, og det er en metode, som bevarer al saft og smag i rødspættefileten.

Der er som bekendt også andre måder at tilberede en rødspætte på, og Karolines Køkken har et bud på, hvordan man ellers kan gribe rødspætten an. De foreslår stegning på en pande i en blanding af olie og smør er et sikkert hit blandt både børn og voksne. Ved denne form for stegning kombinerer man oliens fine stegeegenskaber med den gode smag af smør: Olien kan tåle høje temperaturer og giver derfor en god stegeskorpe, mens smørret får de bedste smagsegenskaber frem i fisken.

Stegt rødspætte med citronsauce

Hovedret til fire:

4 rensede rødspætter

1 dl rugmel til at vende rødspætterne i

1 tsk groft salt

½ -1 dl smør og olie til stegning

Citronsauce:

½ liter Karolines Køkken® hvid mælkesauce

2 tsk fintrevet citronskal

1 tsk friskpresset citronsaft

¼ tsk groft salt

3 spsk frisk, fintklippet fennikeltop

Rødspætter: Vend de rensede og skyllede rødspætter i rugmel, der er blandet med groft salt. Steg rødspætterne i en blanding af smør og olie ved ret høj varme, til fiskene er godt sprøde på begge sider.

Citronsauce: Bring hvid mælkesauce i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt citronskal, -saft og salt. Kog saucen ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min. Kom fennikeltop i — gem lidt til pynt. Smag citronsaucen til.

Velbekomme!

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This