Brian er forståelig nok stolt over sin PR havbars og har tilmeldt den til Rekordfisken i kategorien spin. 31-07-08 BRIAN KRISTENSEN fra Horsens var i Nordjylland i tirsdags (27. juli) for at prøve lykken med havbars og fangede en rigtig flot fisk som han har tilmeldt rekordfisken. Ham og alle andre må dog vente til september bladet udkommer for at se hvem der har vundet, men du kan læse hans beretning allerede nu.

– Jeg var kommet for sent afsted, og var først ved vandet mellem 10 og 11. Vejret var fantastisk, og solen bragede igennem fra en skyfri himmel. Der var ikke nogen form for aktivitet på de første pladser. Der var ganske vist små stimer af henholdsvis tobis, småsild og små hestemakreller, men umiddelbart var der ingen rovfisk i deres nærhed. Efter at have afsøgt 400-500 meter var der endelig bid. Fisken kæmpede som besat, så det var tydeligvis en fin havbars. Efter en relativ kort fight kunne jeg nette en fin havbars på lige godt 1,4 kg. Den fik friheden igen, men dog først efter at have spiddet min venstre pegefinger med piggen ved gatfinnen…. Jeg fandt i løbet af dagen masser af stimer med småfisk tæt under land, men først til allersidst lykkedes det mig at fange noget ved disse stimer. Jeg havde bevæget mig hen mellem nogle grupper af badegæster og ville egentlig bare passere dem for så at genoptage fiskeriet, men lige pludselig kogte vandet nærmest blot 10-15 meter ude. Hurtigt blev en blink sendt derud, og efter blot et par runder på hjulet var der kontakt i form af en hidsig mindre makrel. Det vagte nogen undren hos badegæsterne, at man kunne fange fisk så tæt på land og mellem de badende mere eller mindre. Alle huggene faldt uden undtagelse over stenbund. Jeg havde lige mistet en ok havbars, formentlig pga. en for løst stillet bremse, så bremsen havde lige fået et par klik mod højre. På trods af dette formåede fisken, der huggede kort efter, at rive adskillige meter line af hjulet i et aggressivt udløb. Der var ingen tvivl om, at det var en fin fisk, da den hev markant hårdere end den på godt 1,4 kg. Den var kortvarigt oppe og markere i overfladen men ellers foregik det meste af fighten nede over bunden, hvor den skiftevis rystede på hovedet eller tog udløb, der dog blev kortere og kortere. Da jeg endelig fik den nettet, var jeg ikke i tvivl om, at min PR endnu engang havde fået et nyk opad i år. Havbarsen var ikke nævneværdig længere end dem jeg tog på forrige tur, men den var meget højere og i bedre stand, så det var med spænding, at jeg fik den på vægten. Den viste 1,868 kg og længden var 53 cm. En rigtig flot fisk, så det var en glad, men også træt og lettere solskoldet mand, der kunne ringe til sin far for at blive samlet op.

Hvis du også har fået lyst til at prøve havbars fiskeriet bør du måske læse "Fang din første havbars" i august nummeret af Fisk og Fri, som er i butikkerne lige nu. Se mere om denne måneds blad her.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This