Nicolas Westen Povlsen på 6 år fangde denne karpe med en anslået vægt på 9-10 kilo under geddefiskeri. Skønheden der hjælper med at løfte fisken er Thomas Knudsen.TRE GUTTER, Nicolas Thomas og Michael Povlsen, var taget ned til en større midtsjællandsk sø for at gøre jollen forårsklar. Efter et par timers slid og slæb var båden igen flydende og nogenlunde ren.

– Vi blev enige om, at det ville være synd ikke lige, at trækken et par wobblere en lille tur. Bevæbnet med, til opgaven, aldeles upassende grej bestående af en 6′ Kinetic børnestang og en wobbler som en aborre ville betragte som barnerov, gik den vilde skattejagt, eller vel rettere geddejagt, fortæller Michael og fortsætter.

– Det gik hverken værre eller bedre end et gevaldigt bundhug, der var ved at flå stangen ud af hænderne på sønnike, Nicolas. Thomas trådte resolut til og konstaterede med fast og myndig tone, at der var tale om bundbid – hvorefter fisken – big surprise – tog en gevaldig masse line fra det håbløst underdimensionerede hjul, griner Michael.

– Nicolas fik hurtigt stangen tilbage i hænderne med besked om at holde fast, som gjaldt det livet. Efter omkring 7-8 min. dukkede der en massiv mørkebrun side op af dybet. Den skarpsindige betragter kan nok regne ud, at der ikke var tale om en grum gedde, men derimod en af søens bedre karper, som havde "hugget" klokkerent med gattet – med andre ord en krogning "øresund-style" – for dem der stadig ikke har forstået – var fisken fejlkroget i gattet.

– Det faktum gjorde hverken fighten lettere eller kortere – tvært imod. Thomas viste sig nu som en rigtig verdensmand, idet han med et svuptag landede fisken i en stor murerspand og fik den stakkels karpe befriet for den lille fæle plastic-hæmoride, fortsætter Micheal.

– Efter et par hurtige billeder røg karpen ud igen med besked om at holde sig klar til maj måned hvor der er boilies på menuen, slutter Michael den ellers meget muntre beretning.

Mon ikke 6-årige Nicolas fik en oplevelse af de store. Det tror vi nok herinde på redaktionen!

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This