Torben Smedegaard og Kenneth Kjeldsen Nielsen med et par flotte fisk fra deres tur til Sverige

Torben Smedegaard og Kenneth Kjeldsen Nielsen med et par flotte fisk fra deres tur til Sverige

Vi har netop modtaget en mail fra en af Fisk & Fris læsere, der synes, han ville give et par ord med på vejen til de mange nye havørredteknikker, der er blevet lanceret i Fisk & Fri – samt bogen ”Havørred – Refleksioner på kysten”

– Hej Fisk & Fri. Jeg synes, at I fortjener et skulderklap for al den energi, der er blevet lagt for at udvikle nye og mere effektive havørredmetoder. Jeg begyndte i vinters at fiske mine bombardafluer på rør med L-rig og havde allerede fra starten af en enorm høj landingsprocent. Allerede på første tur landede jeg 15 ud af 15 kontakter – mens min kammerat, der havde lige så mange hug, blot landede én eneste fisk. Dette inspirerede mig til at fortsætte med at prøve nogle af de mere avancerede småkrogstakler – fx release-takler til blink.


Selvom jeg nok må sige, at det gik lidt mod et af mine grundprincipper om, at fiskeriet gerne må være så simpelt som muligt, så ville jeg jo på den anden side også gerne lande en større procentdel af mine hug. Jeg brugte det derfor til en håndfuld kystture hen over foråret, og fik bl.a. 7 blanke over 50 centimeter og ingen mistede. Nu var jeg stort set overbevist over taklernes effektivitet.

Dog kom den store test i den forgangne uge, hvor jeg sammen med tre kammerater var i Sverige. Jeg og en anden, som jeg fik overtalt til at hoppe med på vognen, startede med release og de to andre fiskede med en almindelig gennemløber med enkeltkrog. Da os med release-takler efter den første dag havde landet tæt ved 100 % af vores kontakter og de andre landede 30-40 % var de to andre overbevist. Dernæst fiskede vi alle release-takler hele ugen – undtagen når der var ekstremt meget skidt i vandet. Resultatet var at vi fik 57 ørreder med cirka 25 blanke over det svenske mindstemål på 50. De to største var på 69 og 76 cm.

Personligt havde jeg en statistik der hed 22 kontakter og 19 landede, hvilket giver 86 % i landingsrate – altså cirka dobbelt så godt som den landingsrate vi oplevede med gennemløber og enkeltkrog. Samtlige af de tre fisk jeg mistede var undermålere.

For at gøre en lang smøre kort: Det er bare et FEDT KONCEPT. Jeg fisker aldrig med andet igen.
GODT GÅET! slutter Torben Smedegaard, der var afsted med kammeraterne Kenneth Nielsen, Kristian Pedersen og Klaus Lietzen.

Vil du vide mere om småkrogstakler som fx release-taklet og L-rigs – så læs mere i bogen ”Havørred – Refleksioner på kysten”.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This