Peter Scheibye med sin suder der blev angivet til 72 centimeter, men som viste sig at være 56 centimeter i virkeligheden. Det er stadig en flot fisk, men langt fra en danmarksrekord.
KÆMPESUDEREN FRA POPPELSØEN – taget af Peter Scheibye, som du kan læse om i det nyeste nummer af Fisk & Fri har desværre vist sig at være en nitte – vi beklager. Vi fik fangstrapporten dagen inden redaktionens afslutning – og var i kontakt med vidnet, der bedyrede at have overværet vejningen til 5,282 kilo og længden til 72 centimeter. Udfra dette besluttede vi at trykke historien, da en suder på den viste kondition godt kan veje over 5 kilo, hvis den vitterlig har en længde på 72 cm. Men – idag blev suderen genfanget af specimeneksperten Marcus Krag i en endnu mere fed udgave – men nu vejede den “kun” flotte 3,88 kilo og var skrumpet ind til 55-56 centimeter. Vi må derfor demetere fangsten, som du kan se på et af P & T’ens borde nedenfor.

Som det kan se fylder Peters fisk 5 brædder på bordet ved søen – dette er hans eget foto. 5 brædder er lig med med 55-57 cm (se nedenfor), hvilket er det samme Marcus Krag kan dokumentere med målebåndsfoto, at fisken rent faktisk er.

Nedenfor kan du se fotos af Marcus Krags flotte fisk – som er den samme – samt målebåndsfotos. Har man begge fotos oppe i photoshop kan man tydeligt se nogle unikke kendetegn som fx to store flige i halen samt en række sorte markeringer og sår på siden. Der er med sikkerhed tale om den samme fisk.

Marcus Krag med samme fisk – bemærk de unikke kendetegn bl.a. i halen. Her den endnu federe og med mere rogn end da Peter fangeden for ca. 14 dage siden – men vejer næsten 1,3 kilo mindre.

Målebåndsfoto af bordet, hvor Peters fisk er fotograferet. 4 brædder er 45 centimeter – og et bræt + mellemrum 12 cm – ialt 57 centimeter. Der er altså ingen tvivl om at Peters fisk – som er angivet til 72 centimeter – kun var 55-57 cm.

Det utvetydelige bevis på længden af Peters – og Marcus’s fisk = 55-56 cm.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This