Her ses Daniel Christensen med den største laks der nogensinde er registreret fanget i Gudenåen. Ikke noget under at han er en glad mand. Laksen blev målt til 124 centimeter og vejede hele 21,1 kilo. Sikke en fisk!

MENS DANMARK HOLDER PÅSKEFERIE, er der flere lystfiskere der bruger feriedagene på at fiske. Daniel Christensen fra Nørresundby er en af dem. Sammen med en kammerat fiskede han i går (torsdag d. 9. april) på Gudenåens offentlige stykke nær Stevnstrup. Efter aftensmaden gik Daniel og hans fiskekammerat ned til åen for at fiske .Væbnet med en Mepps Aglia str. gik Daniel i gang med at fiske omkring kl. 18. – Efter jeg havde fisket et par pladser igennem, kommer hugget jeg aldrig nogensinde vil glemme, fortæller den dygtige lystfisker til Fisk & Fri. I første kast stikker laksen af 100 meter opstrøms gennem et sving. – Det eneste jeg kan gøre er at holde fast i min stang, da nogle træer bokere vejen til svinget. – Efter kort tid og nogle gevaldige spring, som jeg kun kan høre, vender laksen om og svømmer nedstrøms igen. Herefter fortsætter laksen 50 meter længere nedstrøms Daniel, der panisk står og holder konstant pres på fisken. Men uanset hvad han gør, så er det fisken der bestemmer. – Den svømmer skiftevis opstrøms og nedstrøms den næste time og jeg har endnu ikke set fisken, fortsætter Daniel.

Normalt plejer fisk at lægge sig på siden, når de løber tør for kræfter. Men ikke denne laks. Den klamrede sig til bunden og havde efter en times fight endnu ikke vist sig endnu. – Da fisken kommer tættere på land hopper min fiskekammerat i åen får at få fisken op. -Det medbragte fiskenet var "kun" til småfisk på 4 kilo og ikke til nogen nytte. Min Kammeraten forsøgte at få fat om fiskens halerod og det er først her, vi bliver klar over, hvor stor fisken egentlig er, for han kan slet ikke få ordentlig fat i fisken, fortæller Daniel. Haleroden er simpelhen for tyk til at han kan få et ordentlige greb i fisken. Så er gode råd dyre og fiskekammeraten griber fat omkring fisken for at få den på land.- Jeg får fat i gælderne og sammen får vi nærmest kastet fisken på land. Herefter er der total stilhed. Jeg kan slet ikke fatte det og i to minutter er der bare totalt stille. Vi står bare og betager fisken uden at sige noget. Heller ikke de tililende tilskuer kunne sige noget, fortæller Daniel til Fisk & Fri. Først efter et par minutter får Daniel samlet sig sammen og får fisken kørt til Langå Camping. Da han hverken havde vægt eller målebånd med, var det først på campingpladsen, han virkelig fik bekræftet fiskens størrelse. 124 centimeter og en kampvægt på hele 21,1 kilo! Sikke en fisk og ifølge Lars Kielsgaard fra Langå Sportsfiskerforening en ny Danmarksrekord i Gudenåen.

Daniels fantastiske fangst er ikke set magen til i Gudenåen fortæller Lars Kielsgaard, der i mange år har været med til at sætte lakseyngel ud i åen nedstrøms Bjerringbro nær Tangeværket. Lars fortæller til Fisk og Fri, at det kun er ved hjælp af bidrag fra Randers Kommune, at de lykkedes at få projekter som dette til at få succes. – Hvis ikke bestanden holdes ved lige af kommuner og foreninger, så er der ikke laks i gudenåen, fortæller han til fisk & Fri.

Her på redaktionen ønsker vi Daniel tillykke med den flotte fangst og håber Langå Sportsfiskerforening kan skrabe flere penge sammen, så bestanden i åen holdes ved lige. I næste nummer af Fisk & Fri kan du eksklusivt læse mere om den nye danmarksrekord.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This