En 15-kilos gedde med en længde på 126 centimeter var, hvad der huggede på Michaels Zalt wobler.01-08-2012 – FOR EN MÅNED SIDEN var Michael Holm Larsen taget ud på en af de vestsjællandske søer for at fiske gedde fra båd. Nettet kan blive hjemme – for man kan vel håndlande en god geddebasse, hvis heldet var til, tænkte Michael.

Dagen starter jævnt med gedder op til fem kilo, hvorefter kastefiskeriet efter aborre fik lidt fokus. Det giver også et par gode fisk. På turen hjem mod havn skal der dørges. Mens han er ved at sætte den tredje stang er den første stang smækket helt sammen og står og rusker.

– Jeg griber hurtigt stangen og kan mærke, at det er en rigtig god fisk. Fisken går meget tungt og kommer først op efter at have gået tungt og dybt længe. Da jeg første gang ser fisken, kan jeg se, at det er en over 10 kilo, fortæller Michael og fortsætter.

– Så får jeg kontakt med en båd, der er på vej i retning af mig. Da de opfanger mine signaler, får jeg samtidig et lidt bedre syn af fisken, og kan se den er helt gal. Mindst en 12’er og ny personlig rekord. Fisken tager et par tunge udløb, men går ellers bare meget tungt og dybt.

– Da de kommer over og ligger op ad mig, låner jeg deres net og tager den ved første ordentlige chance. Da den ligger i nettet kan jeg se, at den er gigantisk. Der skal virkelig lægges kræfter i for at løfte den ombord. Jeg låner deres måtte med mål på fra Savagear. Den bliver fyldt helt ud. Så vejeslyngen må på sædet og fisken måles der. Tommestokken siger 126 centimeter. Op i slyngen med dyret og vægten siger 16,2 kilo. Derefter kontrol med en digital for verificering, den svinger mellem 16,1 og 16,4. slyngen er vejet 1,2 kilo i våd tilstand, beretter Michael.

– Så fisken bliver sat omkring gennemsnittet. Så de hårde fakta er 15,0 kilo og 126 centimeter monstergedde. Jeg er i fiskehimmelen, en drøm er blevet til virkelighed, slutter Michael nærmest i choktilstand.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This