– Hos Fyens Laksefisk har fiskemester Linda Bollerup Høgh et akut problem, som brancheforeningen Dansk Lystfiskeri og en række danske grejbutikker gerne vil bidrage til at løse, udmelder formanden for DL – Peter Lyngby. – Via en kampagne og en økonomisk håndsrækning kan vi samtidig få flere ørreder på kysten næste år.

– Linda og Fyens Laksefisk producerer havørredsmolt fra vilde danske moderfisk. Smoltene bruges til udsætninger via Fisketegnsmidlerne og Havørred Fyn. I år har smoltproduktionen været ekstraordinær vellykket med en meget høj overlevelsesprocent. Denne gode nyhed betyder desværre, at Linda har mindst 100.000 havørredsmolt i overskud – forstået på den måde, at hvis der ikke der hurtigst muligt findes købere til smoltene, bliver de ikke passet og fodret i det videre forløb efter sommer. Dertil er driftsomkostningerne for høje og smoltene vil blive aflivet.

Derfor er Dansk Lystfiskeri og fem grejbutikker i Danmark gået sammen om at samle pengene ind – så virksomheder og danske lystfiskere i fællesskab kan købe smoltene og dermed få sat 100.000 flere havørreder ud på Sjælland og i Jylland, når smoltene har vokset sig store og stærke. Udsætningerne planlægges i samarbejde med Dansk Lystfiskeri og DTU Aqua til at foregå i april 2023. Smoltene sættes helt enkelt til salg i butikkernes webshops, og du bestemmer selv hvor mange, du vil købe – beløbet går ubeskåret og 100% til indkøb af havørredsmolt! Jo flere som bidrager, jo hurtigere sikres smoltenes overlevelse – del din støtte og dit køb på Facebook – måske dine fiskekammerater også vil hjælpe med at redde Lindas smolt?

Smoltene kan købes til 7,5 kroner sykket i disse fem grejbutikker:

SportDres: www.fiskegrej.dk

Go Fishing: www.go-fishing.dk

Nordic Anglers: www.nordicanglers.com

Pro Outdoor: www.pro-outdoor.dk

Topgrej: www.topgrej.dk

 

 

Støt opkøbet af Lindas 100.000 smolt - og øg dine egne chancer for at fange en af disse skønheder langs den danske kyst.

Støt opkøbet af Lindas 100.000 smolt – og øg dine egne chancer for at fange en af disse skønheder langs den danske kyst.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This