Som vi har skrevet om tidligere her på fiskogfri.dk er det pukkellakse-år i år, og helt som forudsagt har der været flere pukkellakseobservationer på det sidste. En af dem stammer fra Århus Havn her i går:

– Jeg har netop fanget en pukkellaks, som huggede på pirken for enden af mit makrelforfang i Aarhus Havn, fortæller Mathias Enggård. Først havde vi svært ved at artsbestemme den og endte på regnbue- eller havørred og afskrev puklen som være en abnormalitet, da vi ikke kunne placere den. Men så fandt vi ud af, at det var en pukkellaks. Fisken, der var 45 centimeter, vejede 0,75 kilo renset og uden hoved. Pukkellaksen blev taget ved Inge Lehmanns Gade, lige bag Navitas omkring middag.

Pukkellaksen stammer fra Stillehavsregionen, men er udsat i Nordnorge, hvorfra den spreder sig sydover. Og når der er mange af dem i pukkellakseår, så kommer de også helt herned til Danmark. Fisk & Fris skribent gennem mange år, Jesper Fohrmann, har som altid været i Nordnorge for at fiske laks med fluestangen – og kan rapportere om masser af pukkellaks. På de par uger han fiskede, fik han over 100 – og du kan se en af dem på fotoet øverst.

 

Hvidovre Sport

 

Pukkellaksen fra Århus Havn

Pukkellaksen fra Århus Havn.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This