Fiskeknive eller filetknive, som denne, skal man være yderst påpasselig med at glemme i bilen efter endt fisketur. 09.09.09 – STRAMNINGERNE af den danske våbenlov, og den øgede indsats for at komme våben til livs er ikke helt uproblematisk. Ellers lovlydige danskere kan, hvis ikke de er meget påpasselige, ende med en stor bøde eller endog

fængselsdomme, og mange advokater mener ganske forståeligt, at politikerne er gået for langt i deres higen efter at komme våbnene til livs.

For kort tid siden blev en ung dansker idømt fængselsstraf for at have to arbejdsrelaterede hobbyknive i sin bil, og nu er det gået ud over en lystfisker. Lars Lentz Sørensen var tilbage i marts på fisketur, og i den forbindelse glemte han at fjerne sin fiskekniv fra bilen. Da han tre dage senere blev stoppet af politiet i en våbenrazzia, fandt politiet kniven, og så faldt hammeren. Han blev i første omgang idømt en bøde på 3000kr for overtrædelse af våbenloven, men anklagemyndigheden er ikke tilfreds. Dommen er nemlig blevet anket til Landsretten nu med henblik på en fængselsstraf, og den hidtil ustraffede Lars Lenz Sørensen risikerer således en ubetinget fængselsstraf og en plettet straffeattest.

Med udgangspunkt i ovenstående skal der herfra lyde en opfordring til alle lystfiskere om at være yderst omhyggelige med at få pakket fiskeknive og deslige bort efter hver enkelt fisketur. En forglemmelse heraf kan nemlig vise sig at blive ekstremt kostelig.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This