På premieredagen i går ved de vestjyske åer blev der i alt indrapporteret 39 laks fra Skjern Å systemet – toppet af Poul Bøjgaards fantastiske 18,2 kilos laks, der blev taget på flue opstrøms Tarp Bro.

En af de mange glade fangere var Emil Nøhr:

– Jeg startede tidligt og kørte imod åen allerede klokken fire, skriver han til Fisk & Fri. – Jeg var den første på P-pladsen, kom hurtigt i tøjet og allerede klokken 5.23 var jeg ved åkanten, imens det første lys viste sig på himlen. 10 minutter senere var iveren for stor og jeg måtte i gang!

– Det var en flot og stille morgen. Rådyrene gik i engen, imens jeg fiskede nedstrøms. En fisk viste sig kort efter solopgang, og jeg fik sneget mig i position. To kast og bang! Men efter blot to rusk var fisken er væk… Hmmmm – det var nok dagens chance, tænkte jeg, men klokken ni fik jeg pludselig et tungt “bundhug”. Men bunden bevægede sig, og begyndte et langt roligt udløb opstrøms. Efter 60 meter delte åen sig, så jeg må bare stoppe fisken, men den vendte til min store overraskelse!  Jeg kravlede ned i til vandet, og anden gang fisken kom ind, kunne jeg ligge hånden på den. Med et fast greb om halen, kom den op på land! Min første premiere laks! Fisken blev taget i Vorgod Å.

Du kan læse mere om fiskeriet efter laks i Skjern Å her.

 

Forshaga Akademin

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This